Prohom Blanc: un bon acompanyant per a les excursions i pícnics

La garnatxa terraltenca es reuneix amb les amigues i surt per divertir-se

Amb el tast d'aquest vi proposem posar-nos en escena, buscar una harmonia amb la seva manera d'expressar-se, moderna però amb arrels tradicionals. Ara que és estiu, ve de gust sortir d'excursió, reunir-se amb els amics i aprofitar els dies assolellats. Fer pícnics a l'aire lliure és una bona opció, i si bé és fàcil saber què posar a la cistella del menjar, a l'hora de posar les begudes, també podem triar la companyia de bons amics.

Una bona elecció per carregar energies és la "clotxa", aquell pa de pagès que té un cantó buidat, ple de tomàquet, ceba i alls escalivats, i una arengada esmicolada. Ben regat amb oli d'oliva, per descomptat. Endevinareu que es pot menjar o acompanyar amb raïm, oi? Doncs aquí el seu company de lleure, un vi de la Terra Alta: el Prohom blanc. Un vi ecològic, elaborat pel Celler Coma d'en Bonet de Gandesa.

És un blanc suau i fresc. De color groc brillant i tocs verdosos per la seva joventut. El Prohom és un cupatge de 70% garnatxa, varietat típica de la Terra Alta, i de les foranes viognier i roussane, un 20% i 10% respectivament. El celler Coma d'en Bonet, abans conegut com Agrícola Fuster, aposta per aquesta nova filosofia de mestissatge i es fixa amb altres terres més càlides del sud de França per apostar per les seves varietats com a socis de la garnatxa. No trenca amb la tradició, sinó l'utilitza com a estructura i la presenta per ensenyar-nos que la garnatxa terraltenca té més a dir.

La garnatxa i la viogner són varietats menys àcides, que donen sensacions arrodonides i molt suaus en boca. La garnatxa càlida aporta estructura i cos, teniu en compte el 13º d'aquest vi. La viognier i la roussane complementen el cupatge amb la fruita blanca, les aromes florals, els tocs melosos. Per tant, en el Prohom comencem notant els aromes de cítrics i de fruita blanca (pera, préssec, albercoc, poma dolça), i s'arrodoneix el cistell aromàtic amb les flors blanques i la pinya tropical. El seu caràcter ric i refrescant ens millora, no pas competeix amb el nostre àpat de la clotxa. Ens neteja el paladar del gust intens de l'escalivada i l'arengada, per seguir gaudint d'un àpat ben mediterrani.

Aquest vi és un bon company d'entrepans. I també us podeu imaginar que la clotxa és la millor companya dels veremadors, oi?

Setmanalment, VIAempresa presentarà un vi català, dins el cicle Tastos, amb la col·laboració del diari dels vins catalans Vadevi 

 

Avui et destaquem
El més llegit