Ramon Aspa, nou president d'EsadeCreapolis

El centre renova el seu consell d'administració per actualitzar la seva estratègia

El consell d'administració d'EsadeCreapolis ha nomenat a Ramon Aspa nou president del Consell; a Oriol Alcoba, director general; i a Josep Franch, degà d'Esade Business School, com a nova incorporació al Consell. Els tres nomenaments responen a l'actualització de l'estratègia de l'escola, centre d'innovació per a empreses al campus internacional d'Esade a Sant Cugat, orientat a fomentar la competitivitat del negoci a través de processos d'innovació.

Ramon Aspa ocupa en l'actualitat el càrrec de sotsdirector general corporatiu d'Esade, posició que compatibilitzarà amb les seves noves responsabilitats. Llicenciat en Ciències Econòmiques per UAB i MBA per Esade, va obtenir també el Bachelor in Business Studies per Oxford Brookes University i la llicenciatura en Humanitats per la UOC.

Per la seva banda, Oriol Alcoba era el director de Valorització del centre tecnològic Eurecat abans de ser nomenat director general d'EsadeCreapolis. És expert en generació de negoci via transferència de tecnologia al mercat i la creació de noves empreses de base tecnològica.

Treballar de la mà de les empreses
"La innovació és el que fa diferent una companyia i li permet guanyar competitivitat", ha assegurat el nou president, Ramon Aspa, "per això, acompanyem a l'empresa en el seu procés d'innovació i compartim un ecosistema únic, que resulta de la combinació del coneixement dels professors d'Esade, del talent dels seus alumnes, de més de cent nacionalitats diferents, i el permanent contacte amb empreses de diferents sectors i startups en ple creixement".

Per al nou director general, Oriol Alcova, el parc empresarial situat al campus "és un gran actiu per al sistema de recerca i innovació". De les activitats que s'hi organitzen, ha destacat el Club d'Excel·lència en Innovació, on els executius comparteixen la seva experiència i on se celebren fòrums sectorials i projectes de corporate venturing. També destaca el Retail Forum, que reuneix les principals companyies del sector.

Nou ecosistema d'aprenentatge: Rambla de la Innovació
EsadeCreaplis participarà en el projecte d'innovació educativa d'Esade mitjançant la posada en marxa de la Rambla de la Innovació, la construcció de la qual s'iniciarà aviat.

Aquest projecte contempla l'obertura de cinc laboratoris al campus de Sant Cugat, orientats a l'impuls de la innovació i el foment de la iniciativa emprenedora. Es tracta d'espais com EGarage (foment de la iniciativa emprenedora), EWorks (implementació de la idea emprenedora), Decision Lab (recerca del comportament del consumidor), Design Factory (resolució de reptes de l'empresa a través de processos d'innovació) i Fab Lab (maquetació i prototips).
Avui et destaquem
El més llegit