Les 10 empreses de Tarragona que més diners generen

El sector petroquímic és un dels més destacats de la província de Tarragona

Polígon petroquímic a Tarragona | Wikimedia Commons Polígon petroquímic a Tarragona | Wikimedia Commons

El sector industrial és el gran protagonista de l'economia de la província de Tarragona i així es constata en la classificació de les deu empreses amb seu tarragonina que més diners generen. Essity Spain és la companyia amb més volum de negoci de tota la regió, amb una facturació superior els 530 milions d'euros. Són dades del 2021 del Rànquing Nacional d'Empreses del portal especialitzat Einforma. Entre les deu societats generen uns 3.063 milions d'euros.

Una dada rellevant és que cinc de les deu empreses del rànquing són multinacionals nascudes a altres països d'Europa i del món.

Les empreses de Tarragona que més diners generen

  1. Essity Spain SLU: 533 milions d'euros. Multinacional sueca amb la seu espanyola a Puigpelat. Un dels líders mundials en la fabricació i distribució de productes d'higiene i salut. Gestiona marques com Colhogar.
  2. Lear Corporation Holding Spain: 424 milions. Ubicada a Valls, és una multinacional amb seu a Michigan (Estats Units) dedicada a la fabricació de seients i sistemes elèctrics per a automòbils.

  3. BASF Sonatrach Propanchem: 359 milions. Una de les empreses que forma part del grup alemany BASF, una de les companyies químiques més grans del món i amb forta presència a Tarragona. 

  4. Fragadis: 318 milions. Distribuïdora comercial amb més de 180 supermercats a Catalunya, Osca, Castelló, València i Alacant. Entre altres, de la marca Spar. Fundada el 1959 a Vilanova i la Geltrú.

  5. Asociación Nuclear Asco Vandellós II AIE: 267 milions. L'empresa encarregada de la central nuclear de Vandellós II.

  6. Elix Polymers: 254 milions. Des de Tarragona i del sector químic, és un dels fabricants de polímers d'ABS líders a Europa. 

  7. Pavos y derivados: 236 milions. Forma part de grup Padesa, una de les companyies més rellevants de l'Estat en la cria, elaboració i venda de galls d'indi i altres aus. 

  8. Tarragona Power: 227 milions. Responsable de la central tèrmica de La Calonge. Principalment subministra electricitat per BASF.

  9. Mahle Behr Spain: 224 milions. Amb seu catalana a Montblanc i seu central a Stuttgart, fabrica filtres, sistemes de bombament i refrigeradors d'oli per a aplicacions de motor i transmissió.

  10. Lear European Holding: 221 milions. Forma part del grup nord-americà Lear, que fabrica seients i sistemes elèctrics per a automòbils.

Més informació
Els "reis" de cada província catalana
PortAventura: la fàbrica més gran de turistes (i el cop d’efecte dels 1.000 milions d'euros)
Avui et destaquem
El més llegit