Les 30 regions més turístiques d’Europa

Les Illes Canàries són la principal atracció del continent mentre Catalunya ja és el tercer destí més popular

Palmeres i grans complexos hotelers reben a les Canàries més turistes que enlloc més d'Europa Palmeres i grans complexos hotelers reben a les Canàries més turistes que enlloc més d'Europa

El 90% de les pernoctacions turístiques a la UE pertanyen a residents dels estats membres. Als europeus ens agrada conèixer tots els racons de la Unió, però hi ha destins que triomfen més que d’altres. Les darreres dades fetes públiques per Eurostat (amb xifres de 2015) mostren com les Illes Canàries són la regió més visitada amb 94 milions de pernoctacions. Al darrere hi ha la regió de l’Île-de-France (París, 76,8 milions de pernoctacions) i Catalunya, que ja supera els 75 milions.

De fet, el rànquing mostra de forma clara que Espanya, França i Itàlia són les grans estrelles turístiques de la UE. No en va, fins a sis regions de cadascun d’aquests països es troben entre les 30 més visitades.

ranquing regions turístiquesok

Britànics i estonians, els que més surten de la UE

Una altra dada interessant de l’informe d’Eurostat és veure com el Regne Unit i Estònia són els països que tenen un percentatge més elevat de ciutadans viatjant més enllà de la UE. Belgues, croats o lituans també són dels que més surten de la Unió, en bona part cap als Estats Units o Turquia.

Per contra, Espanya se situa en aquest apartat entre els països on el percentatge de ciutadans que fan turisme fora de la UE ni tan sols arriba al 10%. L’escàs 8% espanyol en aquest àmbit, però, no sembla tan reduït si es compara, per exemple, amb l’1% de turistes romanesos voltant més enllà d’Europa.

Més informació
Els pisos turístics s’espolsen la culpa
Feina d’estiu, esperança d’hivern
El turisme fa l'agost al primer quadrimestre
Avui et destaquem
El més llegit