El segon millor carrer del món és a Barcelona

La revista Time Out llista els 30 carrers amb més atractiu del planeta, amb doble presència de l'Estat espanyol

El barceloní Passeig de Sant Joan és el segon millor carrer del món, segons Time Out | ACN El barceloní Passeig de Sant Joan és el segon millor carrer del món, segons Time Out | ACN

Difícilment tractarem un carrer per què passem cada dia com si fos res especial. Barcelona, com altres capitals mundials, està plena d'indrets vibrants i carregats de cultura que els que hi passem la nostra vida donem per fets. De vegades cal que vingui algú de fora a recordar-nos totes les coses que es poden fer a les nostres avingudes, i amb aquest esperit ha presentat la revista Time Out la seva anàlisi dels millors carrers del món. La revista ha designat les poques desenes de vies a les principals ciutats a on millor es pot passar unes vacances.

Barcelona, en aquest cas, sorprèn amb un segon lloc. La revista londinenca considera que el Passeig Sant Joan de la capital catalana és el segon millor carrer del món, només superada per Smith Street, a Melbourne – un carrer ple de cuina internacional, combinats d'autor i botigues de roba vintage. La publicació britànica valora la varietat de l'oferta gastronòmica del Passeig, tot i que el principal atractiu és l'acumulació de botigues de còmics al voltant de la Norma que es poden trobar al costat d'Arc de Triomf.

L'artística South Bank de Londres i les seves pop-up stores ocupen la tercera posició. La via compleix amb tot el que Time Out considera que ha de ser un bon carrer modern: "atmosfera, subversió, herència i coses". Des del menjar del Polish Deli a la fira del llibre, les activitats que s'hi poden dur a terme posen aquest carrer entre els millors del planeta.

 
Els millors carrers del món
Font: TimeOut

El top 5 el completen dos carrers molt diferents: San Isidro, a l'Havana Vella, i el Sunset Boulevard de Los Angeles. L'art al carrer, el menjar tradicional i els petits bars a l'aire lliure de la capital cubana contrasten amb l'encant gentrificat de la via angelina. L'excessiva avinguda californiana – amb més de 25 kilòmetres de llarg – contacta directament amb el media district de Hollywood, i s'hi pot trobar des de menjar internacional a enormes llibreries-café.

Europa guanya la partida

Entre les regions del món que compten amb més integrants a la llista dels millors carrers, Europa és la que més destaca. De les 30 vies guardonades per Time Out, 10 són europees – incloent-hi South Bank - amb una presència molt distribuïda. Només Espanya i Portugal, d'entre tots els països europeus, tenen més d'un carrer entre els més atractius del món. Lisboa compta amb la concorreguda Rua Rodrigues de Faria, seu del Ephemeral Museum of Modern Art, mentre que Porto col·loca a la llista la també artística Rua de Miguel Bombarda.

L'altre carrer de l'Estat que apareix a la llista ho fa molt més a baix que la barcelonina. Es tracta de la madrilenya Gran Via, que ocupa la dissetena posició. La turística i atapeïda artèria de la capital aporta els seus teatres i cinemes, a banda d'algun exemple d'"exquisida cuina càntabra". La revista augura un 2021 que retorni la Gran Via a la seva esplendor anterior a la pandèmia.

Estats Units sitúa quatre carrers, a banda del Sunset Boulevard, entre els 30 millors: la novaiorquesa 30th Avenue; Milwaukee Avenue, a Chicago; Calle Ocho, de Miami; i Seaport Boulevard, a la costa de Boston. Carrers com Cat Street, a Tokio; 7th Street a Johannesburg o Alserkal Avenue, a Dubai, completen una llista molt internacional, però també bastant homogènia, dels millors carrers del món.

Més informació
Les millors ciutats per esdevenir Jeff Bezos
Ibai i nou més
Els quatre atletes dels 100 milions
Avui et destaquem
El més llegit