Les cinc marques de telèfons intel·ligents més venudes al món

Samsung és el fabricant de telèfons intel·ligents que lidera el mercat mundial

Samsung i Apple lideren la venda de telèfons intel·ligents arreu del món | iStock Samsung i Apple lideren la venda de telèfons intel·ligents arreu del món | iStock

En plena celebració del Mobile World Congress a Barcelona, és bon moment per fer una radiografia del sector dels telèfons intel·ligents. Uns dispositius que van revolucionar l'ús d'internet entre la ciutadania i que han permès una connexió permanent des de pràcticament qualsevol racó del territori. Tot i el creixement exponencial des de les aparicions dels primers smartphones, el negoci viu una època de descens de vendes.

El 2022 es van enviar arreu del món 1.193,3 milions de telèfons intel·ligents. Aquesta xifra va suposar un 12% menys que l'any anterior i la xifra més baixa des de 2013. Són dades d'un estudi de la consultora Canalys, especialitzada en tecnologia. De fet, en tots els anys des del 2017 (a excepció del 2021) s'han venut menys smartphones que l'any anterior. Tot i la millora de la connexió a internet i de les capacitats dels dispositius, aquests van a la baixa.

Les marques més venudes

Tot i que molts vinculen la popularització dels smartphones amb Apple, la companyia fundada per Steve Jobs no és la principal del sector. És el gegant asiàtic Samsung, amb seu a Corea del Sur, el fabricant líder de telèfons intel·ligents. El 2022 va vendre 257,9 milions d'unitats (un 6% menys que l'any anterior) i va acaparar el 22% de la quota de mercat.

En segona posició sí que hi apareix Apple. El fabricant d'iPhones va enviar 232,2 milions de dispositius el 2022 i va ser l'única de les cinc grans marques que va créixer, amb un 1% més que el 2021. L'empresa californiana va tenir el 19% de la quota de mercat.

La xinesa Xiaomi es va situar en tercera posició amb 152,7 milions de telèfons, amb una caiguda del 20% respecte del 2021. Va tenir una quota de mercat del 13%. En quart lloc, hi ha una altra companyia de la Xina, OPPO, amb 113,4 milions de telèfons (22% menys que el 2021) i un 10% de quota. El rànquing el tanca un altre fabricant xinès, Vivo, que va distribuir 101,9 milions d'smartphones el 2022 (un 22% per sota el 2021) i va tenir una quota de mercat del 9%.

Així, es constata que quatre de les cinc companyies que més telèfons intel·ligents van vendre durant el 2022 van ser asiàtiques, amb tres xineses i una de Corea del Sur. D'Europa, ni rastre. És paradigmàtic el cas de Nokia, l'empresa finlandesa que va arribar a ser el principal fabricant de telèfons del món a finals dels 90 i principis dels 2000. El 2013, va ser absorbida per Microsoft per evitar la seva fallida.

Més info: Com Nokia es va quedar sense cobertura

Avui et destaquem
El més llegit