Les economies més competitives del món

Els Estats Units ocupen la primera posició mentre la competitivitat està absent a l'àrea del Mediterrani

El president dels Estats Units, Donald Trump El president dels Estats Units, Donald Trump

La competitivitat cotitza a l'alça arreu del món i és que es tracta d'una estratègia d'adaptació eficient vinculada a costos, preus i treballadors però també a tecnologia, marca empresarial o context macroeconòmic. Ara bé, no tots els països són igual de competitius... Almenys, econòmicament. I de moment, sembla que la competitivitat no és un valor a destacar al Mediterrani. 

Més info: La competitivitat no té bitllet al Corredor Mediterrani

Segons el Fòrum Econòmic Mundial, els Estats Units s'enduen la palma de la competitivitat amb una puntuació de 85,6. La segueix de molt aprop Singapur que tot just acaba de guanyar el premi a Smart City de 2018 atorgat durant l'Smart City Expo World Congress celebrat a Barcelona.

 

La tercera posició l'ocupa Alemanya que acaba de contraure la seva economia per primer cop en tres anys. Concretament, el PIB alemany ha baixat un 0,2% durant el tercer trimestre. "El lleuger descens trimestral del PIB es va deure principalment a l'evolució del comerç exterior", expliquen des de l'oficina estadística alemanya.

Fora del top 3 però amb més de 80 punts, s'han quedat: Suïssa, el Japó, Països Baixos, Hong Kong, Regne Unit, Suècia i Dinamarca. Entre els 70 i els 60 punts i per tant, fora del top 10, també destaquen la Xina (28), Rússia (43), l'Índia (58), Sud-àfrica (67) o el Brasil (72), entre d'altres. 

Més informació
Les ciutats més intel·ligents del món
L'economia alemanya es contrau per primer cop en tres anys
Quins beneficis té viure en una 'smart city'?
Avui et destaquem
El més llegit