Les 10 feines de futur (i de passat)

El Fòrum Econòmic Mundial augura que la robòtica i la intel·ligència artificial crearan 133 milions de llocs de treball al 2022

L'aprenentatge automàtic ja és feina del passat | Istock L'aprenentatge automàtic ja és feina del passat | Istock

La tecnologia ho està canviant tot i en especial, el mercat laboral. Les feines del passat no seran les del futur. Tant és així que el Fòrum Econòmic Mundial (WEF) preveu en un informe que la robòtica i la intel·ligència artificial crearan 133 milions de llocs de treball alhora que en destruiran 75 milions de cara al 2022. La dada no ha deixat indiferent al mercat laboral. 

Més info: "La feina que us esteu imaginant no existirà"

Entre les feines de futur destaquen especialment: analista de dades i científics, especialistes en intel·ligència artificial, machine learning o Big Data, directors generals i d'operacions, desenvolupadors de software o aplicacions i especialistes en noves tecnologies i transformació digital, entre d'altres. 

De la mateixa manera, en menys de quatre anys ja es preveu que les feines administratives, comptables, secretaris, punts d'informació al client o serveis de correus cotitzin a la baixa fins al punt de la desaparició o en el millor dels casos, transformació.

 

Entre el passat i el futur sempre hi ha lloc pel present. En aquest sentit, el Fòrum Econòmic Mundial també ha publicat un vídeo amb "10 professions que no existien fa 10 anys". Conductor d'Uber o Cabify, enginyer de cotxes autònoms, especialista del núvol, operador de drones i creador de contingut a Youtube són només alguns dels exemples més quotidians. 

"La feina que us esteu imaginant no existirà" (Aleix Valls), "L'aprenentatge automàtic es pot aplicar a quasi totes les feines" (Seth Benzell), "Quan arribem al món de Terminator serà molt interessant" (Sarah Harmon) o "Estem assistint a les últimes generacions d'Homo Sapiens" (Xavier Sala-i-Martín), entre d'altres, són pronòstics cèlebres a la vitrina més tecnològica i laboral de VIA Empresa que cada cop guanyen més força. La imaginació laboral no té límits. 

Més informació
La teva feina aprèn abans que tu
Xavier Marcet: "És més barat ser autèntic que fer-ho veure"
Harmon: "La majoria de les multinacionals d’Espanya estan reclutant fora del país"
Avui et destaquem
El més llegit