Els 'hubs' europeus amb més startups

Barcelona, que se situa a la cinquena posició, acull aquesta setmana el MWC i el 4YFN

Panell en una de les últimes edicions del 4YFN Panell en una de les últimes edicions del 4YFN

Últims dies de febrer i ja és aquí el tàndem d'esdeveniments tecnològics més importants de l'any: Mobile World Congress i el 4YFN. Un any més, Barcelona ja està preparada per ser el centre del món. Almenys durant una setmana. Segons l'últim informe d'Atomico presentat per la Mobile World Capital, hi ha 78 hubs tecnològics a Europa i la capital catalana és el cinquè amb més volum de startups. Concretament, 1.300 que representen el 34% de les companyies del conjunt d'Espanya. 

 

Per davant, es troben grans capitals com Londres, París, Berlín i Dublín. Per darrere apareixen Madrid, Amsterdam, Estocolm, Hèlsinki i Copenhaguen. Alhora, Barcelona també ocupa la cinquena posició en el rànquing d'atracció d'inversió i la tercera en la classificació de ciutat europea preferida per crear una startup. 

"Barcelona té diferents factors que l'estan fent cada vegada més atractiva per a les grans corporacions: qualitat de vida, pol de talent, ecosistema de startups... Tots aquests estan posicionant Barcelona com un hub europeu de startups i innovació", ha assegurat la CEO del Payment Innovation Hub, Silvana Churruca, que tot just s'acaba d'instal·lar al Pier 01 de Barcelona Tech City

El pare israelià de la indústria tecnològica i un dels grans impulsors del 4YFN, Yossi Vardi, fins i tot s'atreveix a anar una mica més enllà: "Barcelona es convertirà en una de les tres places més importants d'Europa". Això sí sempre i quan es garanteixi la continuïtat i millora dels grans congressos tecnològics. 

Més informació
Les startups neixen i romanen a Barcelona
"El talent de les persones fa gran un producte"
Les ciutats més innovadores del món
Avui et destaquem
El més llegit