Els 50 millors bars del món (dos són a Barcelona)

Paradiso i Two Schmucks són els dos bars de la capital catalana que formen part de la publicació britànica 'World's 50 best bars' d'aquest 2020

Barcelona entra en el rànquing amb dos dels millors bars del món | iStock Barcelona entra en el rànquing amb dos dels millors bars del món | iStock

Ja fa anys que Barcelona és protagonista en diferents rànquings mundials i es fa pràcticament impossible parlar de la capital catalana sense destacar que, per una raó o altra, és una de les millors ciutats del món en diferents aspectes. Aquesta vegada, entra en el top 50 dels millors bars del món amb Paradiso i Two Schmucks, que ocupen la 19a i 26a posició respectivament en la publicació britànica World's 50 best bars. Lamentablement, però, ja fa més de quatre setmanes que bars i restaurants estan tancats en aplicació a les mesures dictades pel Govern per prevenir un increment de contagis de covid-19 i, de moment, encara hauran d'esperar com a mínim fins el 23 de novembre per poder reobrir.

Sigui com sigui, l'Estat espanyol torna a entrar en una classificació internacional amb la ciutat comtal, però només tres posicions més amunt, a la 22a, s'hi troba el Salmón Gurú de Madrid. Aquest és l'únic bar de la capital estatal que apareix en el rànquing i, de fet, Espanya compta amb tres de les 50 places de la taula.

Per davant d'aquests, Londres lidera el rànquing, no només ocupant la primera posició del podi, sinó que compta amb un total de vuit bars entre els millors del món. Nova York també arrassa en el rànquing amb cinc dels seus bars, seguida de Singapur amb quatre i Sidney amb tres. Però, què destaquen els autors de la publicació de tots aquests bars? I, per què són els millors del món?

 

El Paradiso, amagat al Born, "és una festa per als ulls". En el seu interior, que recorda a Gaudí, podrem al·lucinar amb el seu menú il·lusionista amb còctels que canvien de color i de sabor, però també amb la resta de còctels i amb la seva barra pastrami. Precisament per això, compta amb 16 premis i ha repetit en diverses ocasions en el rànquing dels millors bars del món.

Només set posicions més amunt, topem amb el Two Schmucks, que entra per primera vegada en la classificació. Situat al Raval, expliquen que "el seu equip es manté fidel al seu barri i al seu sabor", un sabor que bategen com "el rei". Precisament per la seva ubicació, el bar pretén abraçar les diverses àrees multiculturals de la zona i compta amb còctels tan curiosos com el Curry Colada, el preferit dels seus clients. Llàstima que la seva pàgina web només estigui en anglès.

Aquests, però, són només dos dels millors 50 bars del món i val la pena fer una ullada a la resta del rànquing perquè hi ha locals molt sorprenents com la Florería Altántico a Buenos Aires, un local ocult sota una floristeria que no deixarà ningú indiferent.

Ara, per la part que ens toca, caldrà veure què passa a partir del dia 23 i si, després de 38 dies tancats que se sumen als més de dos mesos que van tenir les persianes baixades durant la primera onada de coronavirus, podem tornar a gaudir d'aquests petits grans plaers.

Més informació
Els bars calculen 315 milions de pèrdues el primer cap de setmana tancats
Roger Pallarols: "La meitat de bars i restaurants de Barcelona poden desaparèixer"
L'última canya d'octubre
Avui et destaquem
El més llegit