Els 10 països més atractius del món per fer negocis

Espanya entra en la novena posició del rànquing i destaca per l'estabilitat econòmica, la mà d'obra qualificada i el marc institucional

Malàisia és el millor país del món per invertir i fer negoci | iStock Malàisia és el millor país del món per invertir i fer negoci | iStock

Benjamin Franklin deia que "una inversió en coneixement paga el millor interès". I, quin millor coneixement que el de saber quins són els països més atractius del món per fer-ho? Fer negocis no és cosa fàcil, i encara molt menys ràpida, però si tenim clar on volem invertir, ja hi ha molt de terreny guanyat. Segons CEO World, el millor país del planeta per fer negoci és Malàisia. Amb una puntuació de 85,8, el país asiàtic destaca per la seva mà d'obra qualificada, així com pel potencial dels seus mercats. Espanya també entra en el rànquing amb 81,9 punts i ho fa en novena posició. Els seus punts forts? L'estabilitat econòmica, la mà d'obra qualificada i el marc institucional.

Més info: Els 50 'think tank' més influents del món

Però Àsia s'assenta amb força en la classificació i, dels 10 països que més incentiven la inversió estrangera, sis pertanyen a aquest continent. Els factors que determinen la posició dels diferents països en la taula són l'estabilitat econòmica, la política, la mà d'obra qualificada, el marc institucional, educació i recerca, el potencial dels seus mercats i l'obertura comercial de les seves regions.

Dels 10 millors països per fer negoci, Austràlia s'emporta la medalla d'or pel que fa a estabilitat econòmica i a l'obertura comercial, mentre que Indonèsia es planta a la primera plaça en qüestions polítiques i en educació i recerca. Filipines guanya en mà d'obra qualificada i en marc institucional i la República Txeca triomfa en potencial de mercats.

 

Amb més de 31 milions d'habitants, Malàisia compta amb només un 3,3% d'atur. Empreses catalanes i espanyoles com Roca, Pikolín, Indra, Repsol, Idorm o Ormazábal ja fa temps que inverteixen en el país i ho fan amb grans quantitats de diners. Roca, per exemple, s'està expandint amb força a Àsia i, de fet, l'última inversió anunciada pel grup ha estat a Indonèsia amb un total de 22 milions d'euros en la construcció d'una planta de més de 44.000 metres quadrats prop de la capital del país.

I és que Àsia és, segons el gestor de fons a la Xina i l'Índia Lloyd George Management, el continent gaudeix d"estabilitat política, fortalesa financera, fortes taxes d'estalvi i bones perspectives de creixement". Els països on la firma gestiona fons són l'Índia, situada en la setena posició del rànquing, i la Xina, que cau fins la 24a plaça. El gegant asiàtic ja fa temps que té competència, però el seu continent continua sent el que més triomfa a l'hora d'invertir i fer negoci. A Àsia la segueix Europa, amb tres països en el top 10 -Polònia, la República Txeca i Espanya-. Amèrica no entra en la classificació fins la 12a amb Uruguai i 18a amb els Estats Units, mentre que Àfrica no ho fa fins la 64a amb Sud Àfrica.

Warren Buffett deia que "el risc ve de no saber què s'està fent". I, el primer pas per tenir les idees clares si es vol invertir i/o fer negoci, és saber quin serà el millor lloc per a fer-ho. I, en aquest punt, Àsia té la clau del joc econòmic i empresarial.

Més informació
Les 50 millors ciutats del món per trobar feina
Les 90 millors empreses per treballar a Catalunya
Les economies més competitives del món
Avui et destaquem
El més llegit