Les millors pastisseries de Catalunya

Els Premis Fava de Cacau reconeixen les 50 millors pastisseries del territori català, unes pastisseries que podran recuperar l'esperit del dia de la mona

La pastisseria Viñas de Montblanc | MEM La pastisseria Viñas de Montblanc | MEM

Torna la il·lusió i tornen les ganes. Un any després del primer dia de la mona diferent, en confinament i encara amb la novetat d'una pandèmia mundial, els pastissers recuperen la confiança i preveuen rescatar les xifres d'abans de la covid-19 amb la venda de més de 700.000 mones per Pasqua. Ara bé, serà un dilluns diferent per les restriccions i les prohibicions d'ajuntar-se diferents bombolles familiars i, precisament per això, tot i que el Gremi de Pastissers calcula vendre una xifra similar de mones que el 2019, té coll avall que la facturació serà entre un 15% i un 20% inferior ja que la mida dels pastissos serà més reduïda.

"La pastisseria és una de les nostres majors joies gastronòmiques". Així bateja qui va ser campió de pastisseria d'Espanya l’any 2015 i subcampió del món de gelateria 2018, Marc Balaguer, el sector, al mateix temps que assenyala que "comptem amb un nivell d'exigència, professionalitat i creativitat de grandíssim nivell". I això es nota, i molt, a Catalunya. Justament per aquest motiu, l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha celebrat la segona edició dels Premis Fava de Cacau, uns guardons que no només distingeixen les 50 millors pastisseries de Catalunya, sinó que també posa en valor l'activitat professional del sector pastisser entre el públic general reconeixent els millors establiments pastissers del territori català a través d'un jurat format per periodistes de gastronomia i pastissers professionals.

Dit això, i en paraules de Balaguer, l'objectiu dels premis és "contribuir al reconeixement del sector i apropar-nos encara més al gran públic". D'aquesta manera, entre les 50 millors pastisseries de Catalunya, es reparteixen deu mencions especials vinculades a la innovació, a la tradició, a la singularitat i a la millor pastisseria de la zona distribuïts entre els diferents territoris catalans.

Entre les millors pastisseries catalanes, hi destaquen, com no podia ser d'altra manera, la pastisseria Escribà -que ha rebut el guardó a la tradició viva-, o la pastisseria Hofmann -amb el premi a la millor pastisseria de Barcelona i comarca-. La llista és llarga i tenim varietats i gustos per a tothom a l'hora d'anar a comprar la mona o qualsevol altre dolç (o salat) que ens vingui de gust.

 

De moment, toca gaudir d'una mona amb la nostra bombolla, però aquesta vegada sense la por de sortir al carrer i que ens puguin cridar l'atenció per saltar-nos el confinament domiciliari per anar a comprar aquest dolç. Això sí. Aquest any no hi haurà els personatges de moda, com explicava el Gremi de Pastissers, per la falta d'estrenes al cinema, però, amb la creativitat sempre per davant, els pastissers han recuperat personatges d'altres anys com la saga d'Star Wars o els jugadors del Barça, cosa que mai falla i sempre s'hi juga sobre segur.

Més informació
Els pastissers es marquen l'objectiu d'igualar el 2019: 700.000 mones de Pasqua
La pastisseria es ven a Instagram
Avui et destaquem
El més llegit