Una pastisseria al cor de Barcelona s'emporta el títol del millor panellet de Catalunya

El millor panellet de pinyons de Catalunya del 2024 es fa a la Pastisseria Carrió de Barcelona, segons la cinquena edició de la Ruta dels Millors Panellets de Pinyons

Panellets d'Oriol Carrió | Pastisseria Oriol Carrió Panellets d'Oriol Carrió | Pastisseria Oriol Carrió

Cada any, amb l'arribada de la festa de Tots Sants i de la Castanyada, els carrers de Catalunya s'omplen d'un aroma inconfusible: el dels panellets. Aquest dolç, elaborat a base de massapà i cobert de pinyons, ametlles o altres ingredients com el coco o el cacau, és una autèntica delicatessen de la temporada. Quins són els millors de Catalunya? En la cinquena edició de la Ruta dels Millors Panellets de Pinyons, organitzada per l'Obra Social Ernest Verdaguer i la plataforma Panàtics, amb el suport del Gremi de Flequers de Barcelona, s'ha buscat el millor panellet de pinyons de Catalunya per al 2024. En aquesta edició, la Pastisseria Oriol Carrió, situada al carrer de Bailèn 216 de Barcelona, ha estat reconeguda com la millor.

Aquesta classificació reconeix 50 forners i pastissers de Catalunya que han participat en la cinquena edició de la Ruta dels Millors Panellets de Pinyons. En un tast a cegues, un jurat format per professionals del sector de la pastisseria i la fleca ha avaluat diversos aspectes del panellet: l'estructura global, la imatge exterior, la qualitat dels pinyons, així com la valoració del massapà i el sabor en boca.

La Pastisseria Oriol Carrió, situada al carrer de Bailèn 216 de Barcelona, ha estat reconeguda com la millor

A escala autonòmica, després de la Pastisseria Oriol Carrió de Barcelona, el rànquing inclou la pastisseria Xocosave de Riudoms com a guanyadora del panellet de plata. El panellet de bronze ha estat per al Forn La Sitja/Providència, ubicat al carrer de la Providència, 59 de Barcelona, que va ser el guanyador l'any passat.

Carrió, un referent en la pastisseria catalana

L’Oriol es dedica a la creació de deliciosos dolços com a mestre pastisser
L’Oriol es dedica a la creació de deliciosos dolços com a mestre pastisser | Pastisseria Oriol Carrió

La pastisseria Carrió, situada al carrer Bailèn, sorgeix de la passió per la tradició combinada amb un esperit innovador. La seva trajectòria comença amb els fundadors, els pares, i es transmet a la segona generació, representada per l’Oriol i Anna. Mentre l’Oriol es dedica a la creació de deliciosos dolços com a mestre pastisser, l'Anna es fa càrrec de la relació amb els clients. Tots dos han mantingut un compromís ferm amb l’artesania i la qualitat. 

Aquesta dedicació s'ha vist recompensada amb diversos premis, com el de Millor Coca de Crema el 2019, el tercer lloc com a Millor Roscón de Reyes el 2021 i el guardó de Millor Panellet de Pinyons de Catalunya el 2022. A més, la pastisseria ha estat reconeguda amb la Fava de Cacau, un distintiu que la posiciona entre les 50 millors pastisseries de Catalunya.

Xocosave i el seu panellet de plata

 

Passió, dedicació pel seu treball i l'ús de matèries primeres de la millor qualitat. Aquests són els elements clau amb els quals l'Adan Sáez, de la pastisseria Xocosave de Riudoms, ha aconseguit el títol de Panellet de Plata de Catalunya 2024.

L'establiment de Riudoms (Tarragona), dirigit per Adan Sáez, representa la tercera generació de Ventura Pastissers. Aquest jove emprenedor té com a objectiu preservar les tècniques artesanals en la pastisseria, oferint productes d'alta qualitat que busquen satisfer tots els sentits. 

Forn La Sitja, guanyador de l'edició passada

El guanyador de l'edició anterior, el Forn La Sitja
El guanyador de l'edició anterior, el Forn La Sitja | El Forn La Sitja 

El guanyador de l'edició anterior, el Forn La Sitja (abans conegut com a Forn de Pa Providència), situat al carrer Providència número 59, al costat de la plaça Rovira, és una fleca artesana amb més de cent anys d'història. Des del 2004, Xavier Corcellas, mestre artesà, s’encarrega del negoci. En Xavi va començar a treballar en el món de la fleca ajudant el seu pare, i amb només 12 anys ja es dedicava a fer repartiments. Des de llavors, ha dedicat la seva vida a aquest apassionant ofici de forner.

El guanyador de l'edició anterior, el Forn La Sitja, situat al carrer Providència número 59, al costat de la plaça Rovira, és una fleca artesana amb més de cent anys d'història

Gràcies a la seva dedicació, el Forn La Sitja ha estat guardonat amb el títol de Panellet de Bronze en el rànquing dels millors panellets de pinyons de Catalunya per al 2024.

Més informació
Dos hospitals catalans es posicionen com els més intel·ligents d'Espanya
10 promeses catalanes que comanden l'ecosistema startup barceloní
Per què la millor pizza (amb el permís d'Itàlia) es menja a Catalunya?
Avui et destaquem
El més llegit