La dieta mediterrània fa d'Espanya el país més saludable del món | iStock
La dieta mediterrània fa d'Espanya el país més saludable del món | iStock

Els països més saludables del món

Espanya es posiciona en la primera plaça del rànquing per la seva dieta mediterrània

"La major riquesa és la salut". Virgili ja pregonava aquesta premissa, però, quins són els elements indispensables per viure una vida saludable? Segons Bloomberg, l'alimentació és un requisit indispensable per gaudir d'una vida saludable. Precisament per això, posicionen Espanya com el país més saludable del món. I ho és per la seva dieta mediterrània. "Potser és alguna cosa del gaspatxo o la paella, que Espanya just ha passat Itàlia en ser el país més saludable del món".

Més info: Les 10 millors ciutats del món el 2019

Segons el Bloomberg Healthiest Country Index, que estudia un total de 169 economies mundials amb factors que contribueixen a la salut, Espanya era el sisè país més saludable del planeta. En només dos anys, ha escalat cinc posicions. I ho ha fet no només per la seva dieta mediterrània, sinó també pel poc perill que provoca el tabac -cada vegada hi ha menys fumadors-, per l'índex d'obesitat i pels factors ambientals.

 

De fet, segons Bloomberg, "la sanitat pública, especialitzada en metges de família i enfermeria, proveeix de serveis preventius els nens, les dones i els pacients grans i que cobreix les cures de malalties cròniques" també converteix Espanya en el país més saludable del món. Com Itàlia, la dieta mediterrània destaca per damunt de tots els factors, sobretot per l'oli d'oliva verge extra i les anous, que ajuden a reduir el risc de patir una maltaltia cardivascular.

Els països que escalen més en el rànquin són, a banda d'Espanya, el Japó, Suècia i Noruega, mentre que la resta perden posicions. Alimentació, tabac, obesitat... Com deia Hipòcrates, "el nostre menjar hauria de ser la nostra medicina i la nostra medicina hauria de ser el nostre menjar". Salut i aliments.

Més informació
La taronja, la fruita preferida dels catalans
Els països europeus amb més salut i millor felicitat
Els 10 millors països del món per ser dona
Els 10 millors països del món per jubilar-se
Avui et destaquem
El més llegit