Un Sant Jordi en dilluns feiner

El Gremi de Llibreters afronta amb "optimisme" la diada, que caurà en dia laborable després de dos anys

Les Rambles de Barcelona són protagonistes cada Diada de Sant Jordi Les Rambles de Barcelona són protagonistes cada Diada de Sant Jordi

El Gremi de Llibreters de Catalunya afronta amb optimisme el Sant Jordi d'aquest any perquè caurà en dia laborable després de dos anys de fer-ho en cap de setmana. Segons han explicat, el gremi espera que les vendes s'accentuïn el divendres, dissabte i diumenge anteriors a la Diada i estima repetir els resultats de l'any passat, una facturació de 21,80 MEUR i un creixement del 4% respecte el 2016. "No tindrà res a veure la política amb el dia de Sant Jordi perquè és una festa de tots", ha afirmat la presidenta del Gremi de Llibreters de Catalunya, Maria Carme Ferrer.

Fruit d'un acord amb l'Ajuntament de Barcelona, a la ciutat s'incorporaran nous espais per facilitar el passeig entre parades i es descongestionaran zones saturades. En concret, s'incorporarà com a "connector" el carrer Consell de Cent en el tram comprès entre Passeig de Gràcia, Rambla de Catalunya i Balmes. "Podem tenir un Sant Jordi espectacular si el temps acompanya", ha celebrat Ferrer.

Segons ha previst, moltes persones compraran el llibre per regalar els dies previs a la jornada i en compraran algun altre el 23 d'abril acompanyats per amics i familiars. "El que menys ens importa són els llibres més venuts que representen un 5% del total. Ens interessen els títols més enllà de la desena posició que són els que recomanem els llibreters o els que els clients escullen", ha manifestat. 

Ferrer: "El que menys ens importa són els llibres més venuts que representen un 5% del total"

Tant la presidenta del Gremi com el responsable de la Cambra del Llibre de Catalunya, Patrici Tixis, han recordat que els dos darrers anys han estat "els millors" tot i que les circumstàncies "han anat sent diferents". "Creiem que aquest any, amb les xifres en què ens movem, hauríem d'intentar repetir les de l'any passat. Ens agradaria superar-les", ha confessat Tixis. 

En aquest sentit, des del Gremi han apuntat que les principals llibreries de Barcelona obriran divendres, dissabte, diumenge i dilluns i que algunes "de comarques" també. De nou, es mantindrà un descompte del 10% en llibres el dia de Sant Jordi i del 5% els dies previs. 

Procés català, novel·la negra i feminisme, tendències

El president de la Cambra del Llibre de Catalunya, Patrici Tixis, ha explicat que en l'última temporada des del sector han percebut un augment de les vendes en temàtiques al voltant del procés sobiranista, el thriller, la novel·la negra i el feminisme. "Des de l'octubre s'han venut molts volums sobre Catalunya. Primer sobre Puigdemont i després sobre l'1-O. Tot i això, no crec que aquest tipus de llibres siguin els més venuts de Sant Jordi", ha opinat la presidenta del Gremi de Llibreters, Maria Carme Ferrer. "La novel·la negra ha registrat un augment de lectors i s'està consolidant al costat dels grans fenomens", ha manifestat Tixis. 

Des de la Cambra del Llibre han lamentat que en l'últim trimestre han notat un "fre" en la venda de llibres que s'ha afegit amb el canvi d'hàbits de consum. "Estem en una situació en què no podem llençar coets i esperem que amb el Sant Jordi les vendes es recuperin", ha apuntat Tixis. 

Més informació
Els llibreters facturen 21,8 milions per Sant Jordi
Els floristes, satisfets per Sant Jordi
Els majoristes esperen mantenir els 6 milions de roses per Sant Jordi
Avui et destaquem
El més llegit