20 anys del SIL: logística 4.0 i digitalització

El Saló Internacional de la Logística preveu superar les 30.000 visites i mostrarà 150 novetats

Cornet, Piqué i Sorigué en la presentació del SIL 2018 Cornet, Piqué i Sorigué en la presentació del SIL 2018

El Saló Internacional de la Logística, SIL Barcelona 2018, preveu superar les 30.000 visites i mostrarà 150 novetats logístiques en el seu 20è aniversari. Aquesta nova edició del SIL, que se celebrarà del 5 al 7 de juny en el recinte Montjuïc de Fira de Barcelona ocupant 22.000 metres quadrats, comptarà amb un total de 650 empreses, un 10% més respecte a l'any passat i un 40% de les quals són internacionals.

El 8% del PIB

Jordi Cornet, delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona i president del SIL, posa en valor la importància del sector de la logística i el transport recordant que "representa el 8% del PIB espanyol, és un dels 5 sectors que més ocupació genera a Espanya i el que més increment d'ofertes de treball ha registrat en l'últim any amb un augment del 112% ". Cornet afegeix que "el sector de la logística i el transport és estratègic per a l'economia espanyola, no només pel seu pes productiu sinó especialment per la seva contribució a fer-la més competitiva".

El president del SIL també afegeix que "aquest és un any molt especial per al SIL amb la celebració del 20 Aniversari. Durant tot aquest temps el SIL ha fet una gran contribució al desenvolupament de la logística a Espanya, presentant les últimes tendències i novetats del sector, apropant els casos d'èxit més destacats, debatent i intercanviant opinions i propiciant importants negocis i contactes entre professionals ".

Logística i digitalització

El SIL 2018 aposta per la indústria 4.0 i oferirà el SIL Barcelona Zone 4.0, on es presentaran les últimes solucions i casos pràctics en la implantació que aquestes solucions 4.0 ofereixen en la logística i en tota la cadena de subministrament.

I precisament Logística i Indústria 4.0, una connexió necessària serà el títol sota el qual girarà el Congrés del SIL, que comptarà amb 200 ponents, 3.000 professionals i els casos d'èxit d'empreses com Nestlé, Pfizer, Unilever i Seat, entre d'altres, explica l'organització en un comunicat.

En el marc d'aquesta aposta per la indústria 4.0, el CZFB i La Salle Technova han impulsat la primera acceleradora de startups logístiques vinculada a un saló internacional del sector, com és el SIL. Hi haurà 12 startups internacionals i locals

"Tindrem 12 startups, internacionals i locals, a les quals volem fer competitives per al mercat, afavorint que neixin en un entorn com el SIL", destaca Josep Miquel Piqué, President Executiu de La Salle Technova, que afegeix que aquestes startups vénen de sectors com la intel·ligència artificial i el blockchain, entre uns altres.

El saló també tindrà un Job Market Plau, organitzat amb Barcelona Activa i on es posarà en contacte a empreses amb candidats, i de moment ja s'han rebut una quinzena d'ofertes de treball.

"L'estratègia del certamen està basada en la generació de negoci, el networking i el coneixement", afirma Blanca Sorigué, directora general del Consorci de la Zona Franca de Barcelona i del SIL.

20 aniversari

El SIL celebra aquest 2018 el seu 20è aniversari i tindrà aquest any el País Valencià com a comunitat convidada de la present edició.

Així, el saló comptarà amb l'assistència del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, a més d'altres presidents autonòmics, com el d'Aragó, Javier Lambán.

Avui et destaquem
El més llegit