El 22@ prepara un nou pla estratègic per al barri

L'associació 22@ Network celebra el 20è aniversari amb un acte que reuneix més de 250 persones

Enric Urreta, president del 22@ Network, amb el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent | Cedida Enric Urreta, president del 22@ Network, amb el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent | Cedida

El 22@ tindrà un nou pla econòmic, tecnològic, sostenible i de marca de ciutat. Serà a finals d'any o principis del 2022, quan l'associació 22@ Network el presentarà. De moment, l'entitat ha aprofitat el seu 20è aniversari per anunciar-lo en un acte de commemoració celebrat el dimarts amb la presència de més de 250 persones. Entre aquestes, hi ha assistit el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, que ha assegurat que "la Generalitat serà un aliat per al futur del 22@".

Per la seva banda, el president de l'associació, Enric Urreta, ha especificat que la presentació del nou pla estratègic coincidirà amb l'inici del projecte del 22@ Nord: "Esperem comptar amb la implicació i tot el suport de l'Ajuntament, la Generalitat i el Govern espanyol, amb l'objectiu d'impulsar una nova revolució industrial 4.0". De fet, Torrent ha afirmat que el districte tecnològic és "imprescindible" en la captació de talent i inversions.  

Més info: Enric Urreta: “Barcelona ha passat de ser exemple a agafar exemple, i sap greu”

Si bé aquests 20 anys passats el 22@ ja ha aconseguit acollir més de 150.000 treballadors i 10.000 empreses, de cara a les properes dues dècades ja té projectes posats en marxa, com el mateix 22@ Nord, que suposarà augmentar un 85% els metres quadrats de sòl econòmic del barri. Una altra de les iniciatives previstes és la Comissió de Clústers del Districte, per tal de facilitar el creixement d'empreses, però també el networking, la creativitat, l'accés a la innovació o la retenció de talent.   

"La competitivitat i el desenvolupament del 22@ té a veure amb el benestar i el futur dels veïns i veïnes de Barcelona", ha indicat el primer tinent d'alcalde de l'ajuntament, Jaume Collboni. També ha acudit a la celebració el subdelegat del Govern espanyol a Barcelona, Carles Prieto, que ha presentat els fons Next Generation com una oportunitat per desenvolupar polítiques que afavoreixin la innovació i la creació de nous llocs de feina. 

Més informació
Glovo es traslladarà a un edifici al 22@
Combat de barris: 22@ vs. Zona Fira
Avui et destaquem
El més llegit