fruita lleida afrucat
fruita lleida afrucat

60 milions d'euros perduts en fruita

Afrycat defensa la necessitat de posar en marxa un pla d'arrancades en el sector davant la situació de "col·lapse comercial"

L'Associació de Productors de Fruita Dolça de Catalunya (Afrucat) ha xifrat en 60 milions d'euros les pèrdues dels productors de préssec i nectarina de Catalunya a causa de l'excés de producció. El director de l'entitat, Manel Simón, ha explicat en roda de premsa que l'entitat està plantejant a la Taula Agrària de la Conselleria d'Agricultura i a la Taula d'anàlisi del sector del Ministeri la necessitat d'un pla d'arrencada pel 15% de la producció a Espanya.

Catalunya conrea 23.000 hectàrees i Espanya compta amb 80.000, per la qual cosa la proposta d'Afrucat suposaria arrencar 12.000 hectàrees. L'entitat considera que el pla hauria d'incloure el pagament de 4.600 euros per hectàrea, per la qual cosa serien necessaris 55 milions d'euros, una xifra que s'apropa a les pèrdues que Catalunya ha tingut en un sol any.

Segons l'estudi que Afrucat ha presentat en la seva assemblea anual, el cost de producció és de 37 cèntims per quilo de fruita i els preus mitjans d'aquesta campanya se situen en 22 cèntims.

Més informació
El préssec català triomfa a Alemanya
Els productors demanen que es compri fruita nacional
Catalunya exporta 300.000 tones de fruita
Avui et destaquem
Comentaris