Pel que fa al període comprès entre el 14 i el 17 d'abril, la previsió d'ocupació en totes aquestes àrees oscil·larà entre el 55 i el 60%, mentre que a les zones d'interior com són la Selva i la Garrotxa es mourà tota la setmana entorn del 40% davant del 50% dels territoris de muntanya de la Cerdanya i el Ripollès.
A la costa de Girona, el 75 % dels establiments hotelers estaran oberts, fet que suposa unes 61.220 places, encara que alguns tancaran després de la Setmana Santa si no tenen reserves, per donar servei de nou a partir de maig o juny. En canvi, el 100% de l'oferta disponible estarà a disposició dels clients a les zones d'interior, muntanya i en la capital gironina.
Tornen a créixer les reserves d'última hora
Les reserves d'última hora i la meteorologia seran clau en el resultat de la Setmana Santa, segons la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, que destaca l'increment d'aquesta tendència els últims anys, especialment en el turista nacional.
Els clients estaran una mitjana de 2,5 dies per persona i nit, encara que a la Costa Brava Centre i en la Selva Marítima es preveu la presència de grups que s'allotjaran en els establiments durant tota la setmana, com succeeix amb els d'Imserso.
Per Setmana Santa, turisme nacional
El perfil del turista és el de famílies amb nens i parelles de mitjana edat, majoritàriament nacionals, que representaran el 75% del total, la majoria catalans procedents de la província de Barcelona, mentre que l'altre 25% correspon a estrangers, sobretot francesos i belgues.
El turisme rus ha descendit un 10% respecte al passat any pel que fa a les reserves a causa de la devaluació del ruble, encara que s'espera que les xifres siguin similars a les de 2013 a final de temporada.