Adif inverteix 1,3 MEUR en les infraestructures de Tortosa

L’empresa executarà durant la tardor obres de modernització de les vies al voltant de la ciutat amb l’objectiu d’augmentar-ne la qualitat

L'estació de l'Aldea-Tortosa, a un dels trams que millorarà Adif | ACN L'estació de l'Aldea-Tortosa, a un dels trams que millorarà Adif | ACN

Adif executarà entre el proper 6 de setembre i el 14 de novembre un pla d'obres de modernització de les seves infraestructures en l'àmbit de Tortosa. L'empresa planeja una inversió total d'1,3 milions d'euros, que serviran per millorar el conjunt dels actius estructurals ferroviaris de la ciutat i els seus voltants.

El Pla de Rodalies es marca com a objectiu millorar les infraestructures amb un augment dels seus paràmetres de «qualitat, disponibilitat, durabilitat i solidesa», segons ha explicat Adif. Així, l'operadora planeja millorar la via del tram Tortosa-L'Aldea amb nous carrils a les vies, així com intervenir quatre vies de l'estació de la ciutat amb més de 3 quilòmetres nous.

La intervenció inclourà també la col·locació de més de 2.000 travesses polivalents, la renovació total de la capa de balast i l'adequació dels canvis d'agulla, així com la instal·lació de quatre aparells de dilatació. Les connexions elèctriques dels diversos trams seran rehabilitades, tal com ha anunciat Adif, amb noves toperes de formigó, canonades i un sistema de drenatge actualitzat.

Durant la primera fase de les obres, segons ha informat l'operador ferroviari, l'estació de Tortosa donarà de baixa les vies 1 i 2. Posteriorment, entre el 6 de setembre i el 30 d'octubre, s'inhabilitarien les vies 4 i 6, període durant el qual només s'hi admetrà la circulació de trens de 188 metres.

Més informació
Adif adjudica les obres del nou accés ferroviari a l'Aeroport
Adif acaba els nous escàners de control a l'estació de Sants
Avui et destaquem
El més llegit