Les agències de viatges gironines recuperen més del 70% de les reserves que hi havia el 2019

Els clients busquen viatges internacionals llargs després de dos anys sense fer grans trajectes

Un home passeja per davant d'una agència de viatges | ACN Un home passeja per davant d'una agència de viatges | ACN

Les agències de viatges de la demarcació de Girona han recuperat més d'un 70% de les reserves que tenien abans de la pandèmia. El president de l'Associació Corporativa d'Agències de Viatge Especialitzades (ACAVE), Jordi Martí, ha detallat que els establiments gironins han recuperat bona part dels clients que hi havia habitualment i que ara volen tornar a sortir. De fet, la majoria de reserves que tenen són per viatges internacionals llargs. Martí assegura que aquest 2022 "la gent farà el viatge que fa dos anys que tenia pendent" a causa de la pandèmia. A més, el president de l'ACAVE també creu que la gent aprofitarà per gastar bona part dels diners que ha anat estalviant mentre hi havia restriccions.

Sobre les destinacions preferides dels gironins, Martí assegura que la majoria dels qui van a reservar les vacances no els fan por les restriccions sanitàries que hi poden haver en altres països. De fet, el president de l'associació assegura que la majoria de viatges que gestionen les agències són a destinacions llunyanes, com ara el sud-est asiàtic, el Japó, Estats Units, Àfrica o l'Amèrica Llatina. Es tracta de la majoria de les destinacions que ja hi havia el 2019, tot i que les aerolínies no estan operatives i les restriccions a la Xina també frenen el turisme a aquest gegant asiàtic.

Malgrat les bones previsions per aquest estiu, hi ha una part de les agències que no han arribat a veure aquests números. El motiu és que la pandèmia ha provocat el tancament de 15% dels establiments que hi havia, segons afirma el president de l'ACAVE. "Durant pràcticament dos anys no podíem fer res", ha recordat Jordi Martí.

Avui et destaquem
El més llegit