Aigües de Barcelona aposta per la maquinària elèctrica

La companyia enceta una prova pilot amb l'Ajuntament per millorar la qualitat ambiental de la capital catalana

Obres amb maquinària elèctrica a Barcelona | Cedida Obres amb maquinària elèctrica a Barcelona | Cedida

Aigües de Barcelona ha posat en marxa una prova pilot per a maquinària elèctrica de zero emissions a les obres de renovació de la xarxa de distribució d'aigua de la ciutat. Es tracta d'una iniciativa que ja s'ha aplicat amb èxit a Copenhaguen, Viena, Berlín, Stuttgart o Estocolm, amb l'objectiu de "contribuir a la millora de la qualitat ambiental" de Barcelona, segons afirmen en un comunicat.

Segons Aigües de Barcelona, l'aposta per aquest format de maquinària suposa una reducció important de fums i gasos de combustió, amb la reducció d'afectacions sobre l'aire de la ciutat que aquesta suposa. El pilot s'ha implementat en un format de col·laboració publicoprivada amb l'Ajuntament de Barcelona. Mitjançant les empreses col·laboradores Sorigué i Germans Homs, ambdues organitzacions han establert un protocol d'ús de maquinària elèctrica i un protocol d'actuació sobre les infraestructures de recàrrega de la capital catalana.

El primer treball amb aquesta maquinària va encetar la darrera setmana de juny al carrer Balmes, mentre que a l'agost s'actuarà sobre l'Avinguda Esplugues. Les intervencions tindran una durada d'unes cinc setmanes cadascuna. En ambdós carrers es portaran a terme les mateixes tasques, tot i que es faran primer amb maquinària elèctrica i després amb dièsel, per poder mesurar i comparar els nivells d'emissions contaminants, la contaminació sonora i el consum energètic durant tot el procés. Un cop disponibles les dades, s'estudiaran per avaluar la viabilitat tecnològica de la maquinària elèctrica a la ciutat i elaborar un protocol a les diferents infraestructures energètiques de Barcelona.

Més informació
Agbar referma el seu contracte social amb el canvi climàtic
Agbar, reconeguda per l'OSUR pel compromís amb les persones en situació de vulnerabilitat
Agbar descarbonitzarà l'Abadia de Montserrat
Avui et destaquem
El més llegit