Fins a 600.000 euros per a les empreses lleidatanes

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Lleida atorga ajudes per fomentar la innovació, la internacionalització o la implantació de noves tecnologies

Cambra de Comerç de Lleida Cambra de Comerç de Lleida

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Lleida posa a disposició de les empreses lleidatanes fins a vuit línies d’ajuts per un import de 600.000 euros que tenen com a objectiu potenciar la innovació, la internacionalització, la implantació de noves tecnologies així com la dinamització del comerç minorista i turístic de les empreses de les comarques de Lleida. Alhora, la institució disposa també de diferents línies d’ajuts especifiques per a col·lectius juvenils que impliquen el suport a la seva contractació i al foment de l’emprenedoria.

Ajuts a la Innovació i Competitivita

El Programa Innocámaras té com a objectiu assessorar i ajudar econòmicament aquelles petites i mitjanes empreses – de 2  a 249 treballadors-  que vulguin desenvolupar solucions innovadores que les facin més competitives però també faciliten fórmules que sensibilitzin a l’empresariat a apostar per la innovació, a potenciar la creació de xarxes empresarials que fomentin la difusió i el coneixement de millors pràctiques apostant per la transferència tecnològica.
 
Les empreses que sol·licitin aquesta línia d’ajut rebran en la primera fase un diagnòstic individualitzat i gratuït de la mà dels tutors d’innovació de la Cambra de Comerç de Lleida que implica tant la competitivitat de l’empresa com l’entorn en el que ha de realitzar l’activitat empresarial i el seu mercat potencial. Una vegada obtingut el diagnòstic, i en una segona fase les empreses poden implantar les solucions proposades seleccionant els seus propis assessors i proveïdors d’innovació. La inversió que realitzin compta amb un ajut directe del 40%  fins a una despesa màxima de 7.000 euros per empresa.

Ajuts a la Internacionalització

Per la seva banda, els programes Xpande i Xpande Digital es concentren en fomentar la internacionalització de l’empresa lleidatana. Xpande està encarada a l’obertura i implantació en nous mercats mentre que Xpande Digital té més relació en la implantació de processos tecnològics en les àrees d’internacionalització de l’empresa i compten amb un pressupost de 46.192 i 16.000 euros, respectivament. 

Ajuts a la Digitalització

En el marc de les noves tecnologies hi ha oberta la línia TICCámaras que té per objectiu impulsar la implantació de les TIC a les pimes lleidatanes. En aquest cas la línia d’ajut consta d’un pressupost de 161.114 euros que es destinaran a fer un diagnòstic gratuït de la situació en la que es troba l’empresa des del punt de vista tecnològic i en una segona fase fer el seguiment de la implantació de les mesures acordades en el Pla TIC.

Ajuts al comerç minorista i al turisme

Estan adreçades específicament al comerç minorista de les comarques de Lleida i a l’impuls de l’activitat turística. Són ajuts que inclouen també els autònoms i que consisteixen en la realització de diagnòstics gratuïts realitzats pel personal especialitzat de la Cambra de Comerç de Lleida per conèixer el punt de partida en el que es troba el negoci. En aquestes línies l’ajut té un pressupost de 55.962 i 8.400 euros, respectivament. 

Impuls a la contractació de joves i a l’emprenedoria

Finalment hi ha el paquet d’ajuts destinats a la contractació de joves que hagin fet els cursos de capacitació gratuïts que organitza la Cambra de Comerç de Lleida i el suport a aquells que vulguin impulsar un negoci en autoocupació.

Més informació
Lleida.net abandona els nombres vermells
L'aeroport de Lleida millora la xifra de passatgers
De Lleida al món
Avui et destaquem
El més llegit