L'Anoia exigeix "menys burocràcia i més agilitat"

La UEA emet un manifest en què exigeix mesures concretes per a la Conca d'Òdena que donen solució als treballadors i a les empreses afectades pel doble confinament

Polígon Les Comes a l'Anoia | UEA Polígon Les Comes a l'Anoia | UEA

Cansats de demanar una pregunta sense obtenir resposta, la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA) ha emès un comunicat per posar negre sobre blanc les seves peticions en aquesta situació excepcional. Asseguren que les mesures aplicades fins ara per a les empreses i autònoms no són suficients i exigeixen diferents reclamacions. La primera de totes, la petició d'una solució per als treballadors de fora de la Conca d'Òdena que treballen a la zona confinada. 

Demanen "ajudes directes, cupons o partides específiques per fer front a aquesta crisi"

El segon punt del seu extens llistat de peticiones és que "cal reduir la burocràcia administrativa i agilitzar la gestió dels tràmits per accedir als ajuts generats per la crisi de la Covid-19, tant per a pimes com per a autònoms. És el cas dels crèdits ICO, que afirmen no estan arribant als empresaris i això suposarà "la mort de moltes empreses". Altres exigències són que es posen en marxa "ajudes directes, cupons o partides específiques per fer front a aquesta crisi"; com per exemple, una estratègia de país pel turisme i la restauració, pel comerç o una clara aposta per la digitalització. Afegeixen que és "imprescindible" finalitzar el desplegament de les xarxes de telecomunicacions d'alta capacitat, una demanda històrica del territori anoienc.

Més info: L'Anoia celebra la instal·lació de fibra òptica al polígon de Les Comes

"El caos" actual

La situació que està generant el teletreball també és un aspecte que estan valorant i per al qual exigeixen una solució. "La flexibilitat està tenint una repercussió directa sobre la capacitat, la rendibilitat i el funcionament de les empreses, ja que no es poden treballar les hores contractuals ni fer-se amb la qualitat i la rigorositat que es necessita". Així doncs, reclamem "ajudes per a la guarda d’infants o mesures i serveis per tal que el teletreball pugui ser el treball a distància que hauria de ser i no el caos actual", assegura el manifest de la UEA. 

Atres peticions del manifest són reducció i flexibilitat dels costos de subministraments, un pla d'adaptació per a les empreses afectades per ERTO, informació clara i concreta sobre les mesures que es van prenent, tests accessibles per als treballadors i, com no, ajudes per a la Conca d'Òdena, com la definició de "zona catastròfica" o similar. 

Més informació
Igualada, el nerviosisme dels primers empresaris confinats
Avui et destaquem
El més llegit