L'Anoia es reivindica com a comarca industrial

Perdre la por als canvis és una de les claus que va donar l'expert Alfons Cornella en el Fòrum Empresarial de l'Anoia

Fòrum Empresarial de l'Anoia | Cedida Fòrum Empresarial de l'Anoia | Cedida

La reivindicació de la indústria com a motor de recuperació i creixement econòmic va ser un dels conceptes que es va assenyalar durant el V Fòrum Empresarial de l’Anoia, l’acte acadèmic impulsat per la patronal anoienca amb l’objectiu de posar sobre la taula les inquietuds i preocupacions del teixit empresarial de la comarca. “Hem de seguir aquest camí, el de la indústria. Estem en un atur prepandèmia. Tots els llocs que es van destruir durant aquest últim any, s’han pogut recuperar; però això no vol dir que estiguem bé", va assenyalar el president de la Unió Empresarial de l’Anoia, Joan Domènech.

La trobada, amb un centenar d'assistents a l’edifici cultural Mont-Àgora de Santa Margarida de Montbui, va servir per presentar l’informe Empresa i Progrés. Es tracta d'un document que l'impacte de la Covid-19 en el teixit empresarial i els reptes i oportunitats que s'han obert per la comarca i les empreses, recollint indicacions que proposen i dibuixen reptes i estratègies de futur que poden esdevenir motor de recuperació.

Algunes de les receptes passen per afavorir el sanejament de les empreses, l'aposta clara per la digitalització, les energies renovables i el capital humà. La patronal anoienca reflexiona: "Amb una política que no ignori els sectors tradicionals, però que obri les portes a activitats amb més projecció de futur; i una aposta clara per la comarca, tant des de les empreses com de l’administració". “Ha de servir per aprofitar l’experiència viscuda, millorar la competitivitat empresarial i seguir amb la resiliència que tant ha ajudat a moltes empreses i a la ciutadania”, va emfatitzar Domènech.

Alfons Cornella: “No hem d’esperar que hi hagi una situació crítica per fer canvis"

 L'expert en innovació i estratègia empresarial i consultor de grans empreses, Alfons Cornella, va tancar el Fòrum Empresarial de l'Anoia amb una conferència sobre oportunitats, consells i recomanacions per superar la crisi de la covid. “No hem d’esperar que hi hagi una situació crítica per fer canvis. Hem d’aprofitar les oportunitats a través d’alguns canvis estructurals que s’han de fer dins l’organització i perdre la por a la paraula canvi: pensar no en què perdràs, sinó què guanyaràs”, va reflexionar. 

Avui et destaquem
El més llegit