L'aposta decidida de Casa Tarradellas per l'autoconsum

La marca alimentària acaba de posar en marxa un nou parc solar fotovoltaic de més de 13.000 metres quadrats

El parc solar de Casa Tarradellas a les seves instal·lacions de Gurb | Cedida El parc solar de Casa Tarradellas a les seves instal·lacions de Gurb | Cedida

Casa Tarradellas ha inaugurat un nou parc solar fotovoltaic de 13.657 metres quadrats, situat al costat del seu centre logístic i magatzem robotitzat de Gurb. Amb aquesta nova instal·lació, la marca alimentària compta amb més de 100.000 metres quadrats de superfície solar instal·lada, ubicada a totes les cobertes i façanes. És un pas més per avançar cap a l'autoconsum energètic i la sostenibilitat. De fet, des del 2021, tota l’energia que consumeix l'empresa prové de fonts renovables certificades.

"Aquest projecte respon al ferm compromís de Casa Tarradellas per la sostenibilitat i responsabilitat mediambiental", destaca la companyia en un comunicat, on referma que des del 2014 "aposta per la instal·lació de plaques solars a tots els seus centres productius i edificis amb l’objectiu de recollir la principal font d’energia del planeta, el sol". Un dels reptes és "guanyar autonomia energètica i cobrir les necessitats" de l'empresa a través d'energies verdes. A banda de l'autoconsum, Casa Tarradellas emfatitza la seva aposta pel "desenvolupament sostenible" i la lluita contra l'emergència climàtica.

"Casa Tarradellas fa més de 20 anys que aplica principis de sostenibilitat i actuacions relacionades amb el medi ambient", recalca l'empresa catalana, destacant l’ús d’energies verdes i renovables, la implantació d’un pla d’energia solar, la climatització per biomassa a partir de la gestió forestal o la circularitat del plàstic amb el centre de recuperació dels retalls de les línies d’envasat. "Sabem que treballar de manera responsable i sostenible amb l’entorn ens beneficia a tots", conclouen.

Avui et destaquem
El més llegit