L'arròs del Delta factura 35,8 milions d’euros

La cooperativa millora els resultats per la bona marxa de les exportacions i el creixement de la marca Nomen

Planta d'Arrossaires del Delta de l’Ebre, a Deltebre | Cedida Planta d'Arrossaires del Delta de l’Ebre, a Deltebre | Cedida

La cooperativa Arrossaires del Delta de l’Ebre, que comercialitza les marques Nomen, Bayo i Segadors del Delta, ha tancat l’exercici 2016 i 2017 amb una xifra de negoci de 35,8 milions d’euros, un 3,4% més que l'any passat. Així mateix, el resultat net s’ha situat en els 1,64 milions d’euros, un 7,5% més, gràcies a la bona marxa de les exportacions i al creixement de la marca Nomen, que va ser comprada per la cooperativa l’any 2012.

D’altra banda, Arrossaires del Delta de l’Ebre ha obtingut un Ebitda de 3,48 milions d’euros, una xifra que representa un 10% sobre vendes i un 14% més que l’obtingut per la cooperativa un any abans, segons informen en un comunicat. “Valorem de forma molt positiva aquests resultats, ja que suposen la consolidació de tres anys de creixement”, ha assegurat Enric Batlle, director general de la cooperativa.

L’empresa va posar en marxa l’any 2010 un pla per créixer en exportacions, que a poc a poc s’ha anat consolidant fins a representar el 16% de les vendes l’any anterior. Els principals mercats són Europa i l’arc mediterrani.

En el darrer exercici, la cooperativa formada per 892 socis productors de la zona ha comercialitzat 38.000 tones d’arròs, un 10% més que l’any passat. 

Més informació
El millor arròs és català
El Delta de l'Ebre aposta per 'l'Arrosvolució'
Sensors catalans que mesuren la humitat dels cereals
Avui et destaquem
El més llegit