L'assemblea d'Upmball destaca l'esforç de les empreses per adaptar-se a la transformació digital

2023 va ser un bon any per al metall: l'activitat industrial va pujar un 3,2%, les exportacions van créixer un 8,9% i les importacions un 4,6%

La Upmball ha valorat l'estat de la seva indústria a l'assemblea general de finals de maig | Cedida La Upmball ha valorat l'estat de la seva indústria a l'assemblea general de finals de maig | Cedida

La Unió Patronal Metal·lúrgica de L'Hospitalet i el Baix Llobregat (Upmball) ha organitzat l'Assemblea General anual de l'entitat, celebrada aquesta setmana. En la reunió, els socis han aprovat els comptes de l’entitat corresponents a l’exercici anterior, el de l’any 2023, així com el pressupost per l’exercici en curs, el 2024.

El president d’Upmball, Santiago Ballesté, ha iniciat la sessió recordant que “en general, l'any 2023 ha estat un bon any per al metall. L'activitat industrial va tenir un increment de la producció del 3,2%, així com la resta del sector. La inflació va tancar el 2023 amb un 3,4%. Les exportacions van créixer un 8,9% i les importacions el 4,6%”.

Ballesté també ha afirmat que cada vegada les empreses estan sotmeses a més regulacions legislatives, al mateix temps que realitzen transformacions digitals, transicions ecològiques i sostenibles i adaptacions a la intel·ligència artificial.“Aquests temes no són fàcils d'aplicar ni de desenvolupar, però les empreses no defalleixen, sinó que continuen lluitant i augmentant els esforços per a aconseguir els seus reptes. El bé comú, la creació de riquesa, la millora de l'entorn, la sostenibilitat, són valors que motiven enfront de les adversitats i que estimulen en la lluita per un món millor”, ha indicat.

A més, a l'Assemblea General anual de l'entitat s'ha recordat que el mes vinent es celebraran eleccions europees. "Creiem que cada vegada més, les línies estratègiques del nostre país venen marcades per Europa i Europa cada vegada més va a una convergència entre tots els estats membres, en temes financers, fiscals, legislatius, laborals, industrials, sostenibles, energètics, digitals i de defensa. Europa ha de ser un referent per a les nostres empreses", ha puntualitzat Ballesté.

Més informació
Bessons digitals: la gran transformació de totes les esferes empresarials
Ciberseguretat, núvol i transformació digital: el trident impulsor de l'economia digital
Avui et destaquem
El més llegit