Els auditors catalans lamenten la falta de transparència en l'administració pública

Els auditors reclamen la seva participació en els processos concursals per donar una segona oportunitat a les empreses

Antoni Gómez, president dels auditors catalans | Cedida Antoni Gómez, president dels auditors catalans | Cedida

Els auditors catalans han alertat de la "falta de transparència" en els comptes de les administracions públiques, especialment en els ajuntaments. Així ho van expressar durant la 32a edició del Fòrum de l'Auditor Professional del Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya, celebrat a Sitges el 7 i 8 de juliol.

El sector ha reivindicat la seva participació per auditar els consistoris amb la voluntat de "revertir la desafecció ciutadana en la gestió pública". Segons els auditors, la rendició i auditoria dels comptes públics queda molt lluny del que s'exigeix al sector privat i de la realitat de països de l'entorn.

La nova llei concursal

La trobada va servir per reflexionar sobre la nova Llei Concursal que està tramitant el Congrés Espanyol per tal d'adaptar-se a les directrius europees. Des del Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya veuen la proposta amb un cert optimisme i reclamen que se'ls tingui en compte en els plans de reestructuració de les societats per tal de "preservar les empreses viables".

El sector defensa que compta amb la "independència i els coneixements adequats" per tal de poder garantir una "segona oportunitat" a les empreses en processos concursals.

La sostenibilitat i el talent

El Fòrum de l'Auditor va abordar dos dels principals reptes de futur per a la societat: la sostenibilitat i el talent. "La sensibilitat per la sostenibilitat ambiental i social ha esdevingut una de les preocupacions més importants, especialment entre els joves", va assenyalar el president del Col·legi, Antoni Gómez, que va assegurar que l'aportació dels auditors a la transparència pot generar confiança en els valors que les empreses volen traslladar a la ciutadania.

"Tenim tasques pendents en relació a la fidelització del talent", va afegir finalment Gómez.

Avui et destaquem
El més llegit