L'auge de les empreses exportadores de Lleida

Més de 1.800 firmes de la vegueria venen els seus productes i serveis a l'estranger

Setmana de la Internacionalització, al Parc científic i agroalimentari de Lleida | Cedida Setmana de la Internacionalització, al Parc científic i agroalimentari de Lleida | Cedida

El nombre d'empreses exportadores de la vegueria de Lleida ha crescut un 8% respecte a l'any 2019, l'últim any abans de l'afectació per la pandèmia de la covid-19. En concret, 1.824 empreses lleidatanes venen els seus productes i serveis a l'estranger. Així es desprèn de les dades d'Acció, l'agència per a la competitivitat empresarial del Departament d'Empresa i Treball, fetes públiques en el marc de la Setmana de la Internacionalització organitzada conjuntament amb el Parc Científic i Agroalimentari de Lleida.

Els principals mercats de les empreses de la vegueria de Lleida són França, Itàlia, Alemanya, Andorra i Portugal. Per sectors, els més exportadors són l'alimentació, l'agricultura i la maquinària i béns d'equip. Finalment, l’impacte de la pandèmia no ha estat un obstacle per al creixement del nombre d'empreses lleidatanes que venen els seus productes i serveis a l'estranger. 

Avui et destaquem
El més llegit