L'AVE Barcelona-Madrid: 10 anys amb més de 35 milions de viatgers

El servei de tren d'alta velocitat entre les dues ciutats transporta 4,1 milions de persones el 2017, un 7,5% més que l'any anterior

L'AVE procedent de Madrid amb destinació Barcelona, aturat a Lleida | ACN L'AVE procedent de Madrid amb destinació Barcelona, aturat a Lleida | ACN

El servei ferroviari d'alta velocitat AVE entre Barcelona i Madrid compleix aquest dimarts 20 de febrer 10 anys en funcionament. En aquest període, l'AVE entre les dues ciutats ha donat servei a més de 35 milions de viatgers, segons l'operadora Renfe. Només durant el 2017, aquesta connexió ferroviària ha transportat 4,1 milions de viatgers, el que representa un creixement del 7,5% en relació amb el 2016. Coincidint amb l'efemèride del desè aniversari de funcionament del tren d'alta velocitat entre les dues ciutats, el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, viatjarà dimarts al matí en un AVE des de Madrid a Barcelona.

Aprofitant l'aniversari, l'ACN ha consultat usuaris del tren d'alta velocitat que utilitzen el servei entre Barcelona i Madrid. "L'AVE és molt més còmode que l'avió, el prefereixo" , ha opinat en Pere Oleart, que viatja per feina un cop al mes entre les dues ciutats. "És còmode, ràpid, pots llegir durant el trajecte i t'atabalen menys que a l'avió", ha afirmat aquest passatger, abans de pujar al tren aquest dilluns al vespre. 

Igualment, n'ha destacat la comoditat l'Ernesto Gil Llorente, que ha viatjat amb AVE de Barcelona a Madrid per motius laborals. "L'empresa ens ho gestiona així i sempre prefereixo agafar-lo perquè em sembla més còmode", ha explicat. També agafa per feina l'AVE que va fins a Madrid el danès Poul Jorgensen. En el seu cas, s'atura a Saragossa per assistir a una fira. "És el quart cop que agafo l'AVE fins a Saragossa", ha explicat. "Ja no em plantejo llogar un cotxe i conduir fins allà. Ara agafo el tren", ha conclòs.

"Des de que existeix l'AVE no he tornat a agafar l'avió per venir a Barcelona", ha afirmat la madrilenya Nagore Hernández, que agafa el tren d'alta velocitat des de Madrid un cop al mes per feina. "És molt més còmode, nosaltres ja no agafem l'AVE quan ens movem entre Barcelona i Madrid", han assegurat la Mari Paz i en Rafael, matrimoni resident a Alcalá de Henares, que ha viatjat en AVE per tornar a Madrid després d'uns quants dies de vacances a la capital catalana.

Més informació
L'AVE, una pèssima inversió
EVA: Renfe llança l’AVE ‘low cost’
L’AVE Barcelona-Madrid fa la competència a l’avió
Avui et destaquem
El més llegit