Barcelona agilitzarà la seva activitat econòmica en un 50%

L’Ajuntament presenta el programa Barcelona Fàcil, un programa per optimitzar els processos administratius per a les empreses de la ciutat

El primer tinent d'Alcaldia de Barcelona i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni, durant la presentació del Pla Barcelona Fàcil El primer tinent d'Alcaldia de Barcelona i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni, durant la presentació del Pla Barcelona Fàcil

L'Ajuntament de Barcelona ha presentat el nou Pla Barcelona Fàcil, una iniciativa dedicada a optimitzar el temps de les activitats econòmiques a la ciutat i agilitzar-ne els tràmits administratius. Segons el consistori, el nou programa ajudaria a distribuir els recursos de la ciutat de manera "òptima, ràpida i eficient", i serviria també per apropar les interaccions de l'Ajuntament a les necessitats de la ciutadania.

Mitjançant aquesta nova iniciativa, l'Ajuntament pretén identificar les millores necessàries en els procediments de creació i impuls de l'activitat econòmica a Barcelona, considerant, segons diuen, «els procediments interns de l'Ajuntament amb les diferents àrees i entitats involucrades, com per exemple Promoció Econòmica, Urbanisme, Districtes o la mateixa Barcelona Activa.

Segons ha comunicat el consistori, els valors rectors de Barcelona Fàcil són "l'empatia i el suport proper" als ciutadans que vulguin engegar un projecte empresarial o tramitar qualsevol nova activitat econòmica. El programa promet qualitat en l'atenció, transparència en la informació i una posició innovadora per part de l'Ajuntament, "avançant-se a les demandes i responent a les noves necessitats".

El primer tinent d'Alcaldia d'Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, ha declarat que, amb Barcelona Fàcil, el govern local "vol fer de Barcelona un lloc idoni per emprendre, que tothom que tingui una bona idea pugui i vulgui desenvolupar-la" a la ciutat. Segons Collboni, les grans ciutats tenen "un paper fonamental en el lideratge de la recuperació econòmica", i un programa com Barcelona Fàcil serviria per atreure i retenir el talent empresarial i les inversions necessàries per fer de Barcelona una capital de l'emprenedoria.

Més informació
Les administracions de Barcelona s'uneixen per "salvar" empreses i llocs de feina
Joan Font: "Les administracions són molt ineficients"
Avui et destaquem
El més llegit