Barcelona vol doblar l'energia generada amb plaques solars

La ciutat compta amb dotze grans pèrgoles fotovoltaiques a l'espai públic i n'hi ha quatre més en construcció

Les plaques fotovoltàiques són una de les fonts d'energies renovables Les plaques fotovoltàiques són una de les fonts d'energies renovables

L'Ajuntament de Barcelona s'ha proposar doblar a curt termini l'energia que es genera a través de les plaques ubicades a les cobertes d'edificis i equipaments municipals. Si la seixantena de cobertes actuals proporcionen més de 1.000 kWp de potència, el nou Programa d'Impuls a la generació d'energia preveu la licitació de 31 projectes nous –agrupats en cinc lots- que permetran un increment d'uns 1.000 kWp més. Així ho ha avançat el govern municipal aquest dimecres, que ha destacat que també continua la construcció de grans pèrgoles generadores d'energia.

En aquests moments, a la ciutat hi ha12 grans instal·lacions en funcionament que podrien abastir 500 famílies, i n'hi ha quatre més en procés de construcció. Les pèrgoles que hi ha distribuïdes a la ciutat es divideixen entre aquelles que han estat construïdes expressament com a element generador d'energia i les que ja existien prèviament i s'han aprofitat per instal·lar-hi les plaques fotovoltaiques.

L'Ajuntament té com a objectiu incentivar la generació d'energia fotovoltaica a través d'ajuts i subvencions en edificis i habitatges residencials, aportant un 60% del cost de l’actuació, amb un import màxim de fins a 60.000 euros. També treballa en la implantació de bonificacions fiscals i en la millora dels tràmits administratius davant la instal·lació de plaques solars.

En paral·lel, el govern municipal continua perfilant la creació d’una comercialitzadora elèctrica pública per aconseguir incrementar la generació d'energia renovable a la ciutat però també per subministrar energia al propi Ajuntament i a la ciutadania. Els càlculs de l'Ajuntament és que aquesta companyia entrarà en funcionament a mitjans del 2018.

Més informació
Elèctriques de butxaca
Gandules solars per recarregar la bateria del mòbil
AEInnova, energia per a les 'smart cities'
Avui et destaquem
El més llegit