Barcelona, 'hub' mundial de referència en educació

La capital catalana acull un innovador model d’aprenentatge amb la posada en marxa del primer espai pilot a escala internacional de 'Learnlife'

El Learnlife de Barcelona, referència mundial en educació | Cedida El Learnlife de Barcelona, referència mundial en educació | Cedida

Learnlife, el projecte educatiu que proposa un nou paradigma d’aprenentatge que "integra les necessitats reals del mercat laboral en l’educació", obre les portes a Barcelona, el seu primer espai pilot d’aprenentatge innovador a escala internacional, segons han informat en un comunicat. L’objectiu del nou model és, segons subratllen, "apoderar a les persones perquè aprenguin proactivament amb la creació d’un entorn obert, eines innovadores i relacions positives".

Més info: La cortina de fum del sistema educatiu

El paradigma es basa en el desenvolupament i construcció del propòsit personal de cada learner (aprenent), l’experimentació i el compromís de la comunitat. El model ajuda a la comunitat a desenvolupar les competències clau que requereixen les organitzacions d’avui en dia com flexibilitat, capacitat d’adaptació al canvi, creativitat, col·laboració, o cocreació, entre d’altres. Learnlife prepara pel món professional real, oferint la possibilitat de cocrear els seus projectes d’emprenedoria amb professionals del sector.

El paradigma es constitueix d’un univers de 18 elements d’aprenentatge. Aquests elements recullen les millors pràctiques i les 25 metodologies més eficaces de 100 escoles innovadores de tot el món, analitzades i evolucionades pel grup d’experts de Learnlife: més de 40 líders internacionals en els àmbits de l’aprenentatge, l’emprenedoria i la innovació.

Model universal

Ubicada al carrer Enric Granados, al centre de la ciutat, la comunitat promou un entorn flexible que s’adapta a les necessitats actuals dels learners i que potencia el desenvolupament personal, la creativitat, la cocreació i la col·laboració en comunitat. Per fer-ho compta amb més de 1.200 metres quadrats d’entorns d’aprenentatge i de 15 espais que incorporen les últimes eines creatives com un centre multimèdia, un estudi de gravació i producció audiovisual, un espai de design thinking, un maker lab multi ús amb impressió 3D i electrònica entre d’altres.

Un dels espais del Learnlife de Barcelona | Cedida

Un dels espais del Learnlife de Barcelona | Cedida

Learnlife Barcelona és el primer espai d’aprenentatge i es concep com un espai obert i col·laboratiu que convida a la ciutadania i a la comunitat educativa, emprenedora i professional a descobrir i participar en el nou paradigma.

L'espai pilot a Barcelona posiciona la ciutat com un hub de referència en educació a escala mundial

La posada en marxa d’aquest espai pilot a Barcelona posiciona la ciutat com un hub de referència en educació a escala mundial i precursora d’un nou model obert i flexible que apoderarà escoles a qualsevol part del món.

Actualment la comunitat compta ja amb més de 100 membres. 70 learners que gaudeixen del programa complet o extra curricular amb el suport i guia de les 24 persones que s’uneixen a l’equip de Learnlife. L’espai fomenta també la comunitat d’aprenentatge i incorpora a 20 professionals i emprenedors en actiu que cocreen a la comunitat i actuen com a mentors pels learners.

Més informació
Ai, la universitat!
Les empreses ja formen els seus propis programadors
Avui et destaquem
El més llegit