Barcelona capta 100 MEUR en inversió estrangera en 2021

L'Ajuntament de la ciutat tanca l'exercici amb 13 projectes aterrats a la ciutat i 885 nous llocs de treball

El hub de PepsiCo ha estat una de les principals inversions captades per l'Ajuntament de Barcelona | EP El hub de PepsiCo ha estat una de les principals inversions captades per l'Ajuntament de Barcelona | EP

L'Ajuntament de Barcelona va captar durant 2021 100 milions d'euros en inversions internacionals a la ciutat. Amb aquesta dada, segons ha comunicat el consistori, es multiplica per cinc el capital aterrat durant l'any 2020. Amb els 13 projectes instal·lats a la ciutat – 11 de nous i dues reinversions – s'han creat enguany 885 llocs de treball, més del doble que el 2020.

D'entre les tretze iniciatives inversores que han arribat a Barcelona enguany, el consistori destaca tres, pel valor afegit al teixit produciu barceloní i el muntant de les seves inversions. El Global Hub digital de PepsiCo, que crearà 400 llocs de treball a la ciutat en els pròxims dos anys, lidera una nova activitat a la ciutat que també han dinamitzat Costa Cruceros, amb el nou Customer Hub amb 100 treballadors; o Veriff, la scaleup estoniana de ciberseguretat que ha invertit en un centre de desenvolupament de producte a Barcelona.

Més de la meitat dels projectes de nova implantació a la ciutat gestionats per l'Oficina d'Atenció a les Empreses de Barcelona Activa han estat de fora de la Unió Europea. Els països extracomunitaris que més han apostat per la ciutat mitjançant l'Ajuntament han estat els Estats units, l'Argentina i la Xina, mentre que Itàlia, França o els Països Baixos destaquen entre els europeus, així com el Regne Unit.

De cara a 2022, Barcelona Activa ha anunciat que treballa en una cartera de 62 projectes inversors, un 65% dels quals provenen de fora de la Unió Europea. L'Argentina i el Regne Unit romanen els principals llocs de procedència d'unes noves activitats que promocionaran sectors com les TIC o el B2B per a les empreses de nova creació.

Segons el primer tinent d'alcaldia d'Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, la dada és una molt bona notícia per la ciutat, especialment en un any marcat per la pandèmia. Barcelona, segons Collboni, es troba "en ple procés de recuperació, i els indicadors econòmics no fan més que millorar". Les empreses estrangeres detecten aquesta dinàmica, en tant que "fan confiança a la ciutat i s'hi comprometen" amb noves activitats de valor afegit.

Més informació
Barcelona Activa oferirà mentoratge a 20 pimes de la ciutat
Barcelona Activa premia ConviureNet, Equal Saree i Les Mercedes
Barcelona Activa aprova un pressupost de 55,5 MEUR
Avui et destaquem
El més llegit