Colau: “La investigació és essencial per fer front a les angoixes”

La capital catalana aposta per potenciar el teixit científic de la ciutat a través del 'Pla Barcelona Ciència 2020-2023'

L'alcadessa, Ada Colau, presenta el Pla Barcelona Ciència 2020 2023 L'alcadessa, Ada Colau, presenta el Pla Barcelona Ciència 2020 2023

L'Ajuntament de Barcelona ha presentat el Pla Barcelona Ciència 2020-2023, una continuació del pla homònim que va néixer durant la legislatura passada. El pla reuneix 15 objectius i 51 accions i s'hi destinen 4 milions d'euros. Aquesta inversió permetrà incrementar en 1 milió d’euros cada any la inversió i la despesa de l’Ajuntament, xifrada en 11 milions anuals. El Pla s’ha presentat aquest matí al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona en un acte presidit per l’alcaldessa Ada Colau i que ha comptat amb la presència de bona part de la comunitat científica i acadèmica de la ciutat.

En el seu discurs, Colau ha mostrat el compromís de l’Ajuntament amb el teixit científic, més en un context com l’actual, en què “la investigació és essencial per eixamplar les esperances i fer front a les angoixes”. “La ciència no és una competència municipal però sí que és de la nostra incumbència. Som una ciutat creativa de reconegut nivell, amb una extensa xarxa de centres de recerca i universitats públiques, amb un teixit productiu que ens permet projectar-nos al món”, ha destacat l’alcaldessa.

Colau: “La ciència no és una competència municipal però sí que és de la nostra incumbència”

Els eixos que guiaran el desplegament del Pla Barcelona Ciència 2020-2023 es basen en visibilitzar la projecció internacional de les institucions universitàries i científiques de la ciutat per tal de generar i consolidar aliances en l’àmbit europeu; dedicar finançament específic a la recerca per trobar solucions innovadores que reverteixin a la ciutadania; acostar la ciència als veïns i les veïnes i fomentar vocacions a través del que s’anomena ciència ciutadania; i incentivar el vincle creatiu entre art, ciència i tecnologia.

Més info: ​Quan les nenes estimen la ciència i la tecnologia el món és molt millor

Es tracta d'una aposta pel teixit científic de la ciutat comtal, la qual ha despertat una àmplia acceptació i és el resultat del consens amb el món de la recerca, empreses, universitats, administracions i ciutadania, segons ha recordat el govern municipal.

En l'elaboració del pla han participat entitats com el Consell Assessor Científic i el Consell Assessor Municipal d'Universitat, els quals també actuaran com a òrgans independents per vetllar per l'execució de les mesures previstes.

Més informació
Ciència i mercat, condemnats a entendre's
Avui et destaquem
El més llegit