Barcelona proposa menús saludables i de proximitat als restaurants

L'Ajuntament presenta la iniciativa Menú de les Estacions en el marc de la capitalitat de l'alimentació sostenible del 2021

Un dels plats que s'inclou als menús saludables i de proximitat que proposa Barcelona als restaurants | Europa Press Un dels plats que s'inclou als menús saludables i de proximitat que proposa Barcelona als restaurants | Europa Press

Barcelona proposarà menús saludables, de proximitat i de temporada als restaurants de la ciutat. L'Ajuntament ha presentat la iniciativa Menú de les Estacions, disponible per a tots els restaurandors que s'hi vulguin adherir. Més de 100 establiments han manifestat la voluntat de participar al projecte, que s'emmarca en la capitalitat de l'alimentació sostenible del 2021. 

En concret, hi ha quatre menús: un per a cada estació. Cada un d'aquests, inclou nou ingredients de temporada i productes de la regió metropolitana. Per adherir-s'hi, cada restaurant ha d'incloure com a mínim dos plats o ingredients dels que es proposen al seu menú o carta. L'alcaldessa, Ada Colau; la xef Carme Ruscalleda; i la regidora de Comerç, Mercats i Consum, Montserrat Ballarín, han presentat la proposta.

Els menús han estat elaborats pel cap de cuina de l'Escola d'Hoteleria i Turisme, Albert Gallardo; el de l'Escola Superior d'Hostaleria i Turisme Jesuïtes de Sarrià-Sant Ignasi, Xavier Gruber; i el de l'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona (ESHOB), Jordi Navarro. El Zoo de Barcelona i el Tibidabo també hi participaran.    

Ada Colau considera que la pandèmia ha despertat una major consciència de menjar de manera saludable. Això és necessari també per evitar el malbaratament alimentari i, per tant, "tornar a la cultura de generacions anteriors que saben el què costen les coses".

Reactivació dels restaurants

Un segon objectiu de la campanya és contribuir a la reactivació de la restauració, que amb les restriccions actuals pot obrir entre les 7.30 hores i les 17.00 hores a tot Catalunya. En aquest sentit, la regidora Ballarín ha indicat que la capitalitat és "la millor oportunitat" per a aquesta reactivació. 

Més informació
Robots a les cuines dels restaurants
Iglús per esquivar la covid-19 als restaurants
Avui et destaquem
El més llegit