Barcelona impulsa 60 mesures econòmiques durant la pandèmia

Dels 30 milions d'euros que posa l'Ajuntament, el 74% són ajudes per a pimes i autònoms, el 7,7% per a projectes estratègics i el 6% per a l'àmbit digital

Dalmau, Ballarín i Ortega | Europa Press Dalmau, Ballarín i Ortega | Europa Press

El Centre municipal de Coordinació de la Resposta Econòmica de Barcelona (CECORE) ha impulsat, des de l'inici de la pandèmia de la covid-19, 60 actuacions en l'àmbit econòmic per valor de 30 milions d'euros. Així ho han explicat en una roda de premsa la regidor de Comerç, Montserrat Ballarín; el director general de Barcelona Activa, Fèlix Ortega, i el gerent de l'àrea d'Economia, Recursos i Promoció Econòmica, Albert Dalmau.

Dalmau ha recordat que el CECORE es va activar de forma "immediata" a l'inici de la crisi per activar un primer fons de 25 milions d'euros per a ajudes, subvencions i accions de promoció, que s'han ampliat a la fi d'any fins als 30 milions.

Es tracta d'un fons extraordinari que es suma als 72 milions de recursos ordinaris per a polítiques econòmiques, i, en relació al gruix de les aportacions, el 74% s'han destinat a subvencions i finançament, el 7,7% a projectes estratègics i el 6% a l'àmbit digital.

De les 60 mesures que formen el pla de recuperació econòmica de Barcelona, ja s'han finalitzat el 52%, el 40% s'estan executant i la resta "estan definides".

Més informació
L'estratègia "més clara" per a la capitalitat de Barcelona
Barcelona podria allotjar el Centre Europeu de Previsions Meteorològiques
Avui et destaquem
El més llegit