Barcelona, en el podi de millors 'hubs' tecnològics

La ciutat compta amb més de 500 milions d'euros d'inversió i un col·lectiu emprenedor capacitat, segons un estudi de Startup Heatmap Europe

Imatge d'arxiu del Cibernàrium de Barcelona Activa | Europa Press Imatge d'arxiu del Cibernàrium de Barcelona Activa | Europa Press

Barcelona ocupa el podi -amb Londres i Berlín- de ciutats més "populars i atractives" per establir-hi una empresa tecnològica o una startup. Segons un estudi realitzat per Startup Heatmap Europe, la capital catalana és un dels tres millors hubs tecnològics d'Europa. L'informe s'ha elaborat a partir d'enquestes a més de 1.000 fundadors d'empreses emergents i de la comunitat empresarial, a més d'un seguiment realitzat a través de les xarxes socials i la traçabilitat de les informacions sobre inversions en aquest mercat. 

És el quart any consecutiu que Barcelona es troba a la part alta d'aquest rànquing. El 2020, més d'un 18% de les persones que van crear una startup a Europa van triar Barcelona per establir-la, fet que ha creat una comunitat emprenedora amb un 65% de persones estrangeres. Entre les empreses més rellevants, destaquen Glovo, Letgo i N26.    

En aquest sentit, el primer tinent d'alcaldia de la ciutat, Jaume Collboni, ha destacat la "contribució fonamental del sector tecnològic i específicament de les startups a la recuperació econòmica, l'ocupació i la transformació del model econòmic" de Barcelona. "Tot i la situació mundial de l'economia, Barcelona continua apareixent de manera consistent a rànquings i classificacions com una ciutat per a les startups i el talent tecnològic", ha afegit. 

Ho ha atribuït, en part, a la feina que ha fet el Govern municipal durant els darrers anys i ha recordat iniciatives com la IT Academy de Barcelona Activa. Aquesta formarà 3.000 programadors els propers cinc anys. D'altra banda, també ha subratllat l'aliança publicoprivada de Barcelona Digital Talent amb el Mobile World Capital Barcelona per impulsar el talent tecnològic.

Més informació
Barcelona va atreure 16 projectes d'inversió per 22 milions el 2020
Innovació, capital Barcelona: més enllà de la ciutat
Avui et destaquem
El més llegit