Barcelona obliga a reservar un 30% de pisos nous a habitatge social

Els promotors immobiliaris o les grans remodelacions hauran de destinar part de la construcció a partir de l'estiu

Els promotors immobiliaris que vulguin construir pisos o fer grans remodelacions d'habitatges a barcelona hauran de reservar un 30% dels edificis a habitatge social. Així ho han aprovat els grups municipals de BComú, PSC, CUP i ERC han donat suport a la proposta del govern de Ada Colau.

Aquest acord permetrà "ampliar el parc públic d'habitatge amb 300 o 400 pisos a l'any", segons ha afirmat  l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. L'acord no entrarà en vigor fins al cap de l'estiu, han precisat fonts municipals.

Més info: Habitatge: un dret universal i prohibitiu

Les entitats socials PAH, Sindicat d'Inquilins, la FAVB, l'Observatori DES i l'Associació de Barris per a un Turisme Sostenible han aplaudit la mesura adoptada pel consistori.

Així mateix, l'alcaldessa ha afirmat que, a través d'aquesta mesura, es produeix "un canvi de paradigma" i "encara que no es per a l'especulació ni el negoci, s'obliga als operadors privats, que fins ara no han assumit cap responsabilitat pel dolor que han causat, a corresponsabilizarse".

L'alcaldessa ha reconegut que "no serà suficient" i ha reclamat a la Generalitat un decret per canviar la normativa actual d'habitatge protegit, "que permet que al cap de 20 anys es privatitzi".

A més, Colau espera que "se sumin moltes altres ciutats", igual que les entitats, que consideren que aquesta mesura "comença a caminar a Barcelona però és extensible a tot el territori".

Més informació
L'habitatge social aixeca 90 MEUR
Barcelona té un problema, el 2%
Avui et destaquem
El més llegit