BASF inaugura l'ampliació de la planta de formulació de fungicides de Tarragona

L'empresa química inverteix 21 milions d'euros i crearà 30 nous llocs de treball

L'empresa química BASF ha inaugurat una nova línia de producció a la planta de formulació de fungicides del seu centre de producció de Tarragona. La inversió per aquesta ampliació ha estat de 21 milions d'euros, la més important que ha fet l'empresa química en la darrera dècada, i ha de suposar la creació de 30 nous llocs de treball.

La nova línia, d'última generació de productes de protecció de cultius, permetrà augmentar la producció un 25% i connectar una cinquena línia als actuals, ampliant, d'aquesta manera, la gamma de productes. La planta de Tarragona es situa així en la tercera de formulació de BASF al món i la primera a Europa. Anne Berg, directora dels centris de producció de BASF a Espanya, ha destacat que l'ampliació permet a l'empresa tenir més volum de producció per satisfer la demanda "en un mercat molt fluctuant com és el dels fungicides".

En la planta de formulació de Tarragona és produeixen més de 60 fungicides diferents a base d'ingredients actius i moderns altament eficients. BASF ha destacat el "temps rècord" amb el qual s'ha fet l'ampliació de la planta tarragonina tot i el nivell d'enginyeria que requeria i sense que hagi afectat al ritme de producció de la fàbrica. L'empresa considera que la nova línia "és una a posta clara per la sostenibilitat" perquè és milloren els processos i els temps i la flexibilitat de connexió amb la resta de línies de formulació.

La divisió de Protecció de Cultius de BASF va registrar uneixes embenis de 5.800 milions d'euros l'any 2015 i ofereix solucions innovadors per a l'agricultura, la gespa i els plantis ornamentals, el control de plagues i la salut pública.
Avui et destaquem
El més llegit