Els treballadors del Bicing i l'empresa arriben a un acord

El pacte inclou un augment salarial, cobrament dels endarreriments i la negociació d'un conveni col·lectiu

Un usuari de Bicing a Barcelona
Un usuari de Bicing a Barcelona

Treballadors de Bicing i l'empresa que gestiona el servei, Clear Channel, han aconseguit un acord que inclou un augment salarial del 7,389%, el cobrament d'endarreriments de 15 mesos i la negociació d'un conveni col·lectiu propi, ha informat CGT aquest dimarts en un comunicat.

El pacte també inclou eliminar la "doble escala salarial que afectava el 25% de la plantilla" i una paga lineal de 1.690 euros, que no s'aplicarà a categories que majoritàriament no van secundar les vagues perquè tenen salaris superiors, segons CGT.

CGT ha assenyalat que "la part negativa" és que aquesta paga lineal no es pot consolidar en nòmines, ja que l'actual licitació quantifica les quantitats econòmiques en cada categoria laboral, i ha assegurat que compta amb el compromís de l'Ajuntament que ho presentarà l'empresa que guanyi el nou concurs.

A més, passen a considerar-se festius el 24 i el 31 de desembre; es donen 15 dies a les parelles que formalitzin la seva situació en registre, i s'amplia a segon grau el permís de matrimoni, naixement o defunció d'un familiar.

S'assegura la cobertura econòmica i jurídica de multes i sancions de trànsit; es farà una avaluació de riscos als dos centres de treball i en les 434 estacions de Bicing, i un treballador en pràctiques passarà a ser fix, ha detallat CGT.

L'acord s'ha aconseguit després de 15 jornades de vaga de quatre hores per torn entre el 12 i el 31 de juliol, durant les quals es van fer concentracions a l'Ajuntament i un grup d'empleats es va tancar en el consistori durant unes tres hores per exigir solucions.

L'Ajuntament té preparat un nou contracte que adjudicarà pròximament per a deu anys, fins al 2028, i amb millores en el servei com una ampliació de l'horari fins a les 24 hores diàries, incrementar el nombre de bicicletes -també elèctriques- i més cobertura territorial, a més de garantir la subrogació dels treballadors.

Més informació
S’acaba la 'vagafòbia'
Dos anys de 'run run' econòmic a Barcelona
Barcelona planteja un Bicing 24 hores
Avui et destaquem
Comentaris