• Territori
  • Bofill rellança la seva llonganissa amb carn ecològica

Bofill rellança la seva llonganissa amb carn ecològica

La marca torna a produir gràcies a la intervenció dels propietaris de Casa Sendra

    La marca Bofill va desaparèixer a principi de l'any 2014
    La marca Bofill va desaparèixer a principi de l'any 2014
    ACN
    11 de Desembre de 2015
    Act. 11 de Desembre de 2015
    La marca Bofill, productors de llonganissa nascuts a Vic des de 1898, acaba de tornar al mercat reconvertida en ecològica, dos anys després de la seva desaparició. Bofill elabora les llonganisses amb matèria prima de proximitat i amb carn de verres provinents únicament de granges ecològiques que garanteixen que l'animal s'ha alimentat amb una dieta certificada ecològica i ha viscut en un espai ampli, a més de ser descendents de femelles també ecològiques.

    L'empresa selecciona una a una les verres d'acord als estàndards de qualitat. És per aquest motiu que la producció e la companyia és limitada. Inicialment només s'elaboren 100 peces mensuals i més endavant preveuen poder doblar aquesta xifra.

    El propietari de Can Duran, David Garcia-Gasull, va apostar per adquirir Bofill i Casa Sendra, les dues marques de llonganisses que havien desaparegut a principis de 2014 Osona. Actualment, aquests dos embotits es tornen a fabricar en unes modernes instal·lacions situades al parc natural del Montseny.

    Per l'elaboració de la llonganissa s'inclouen les parts més nobles del porc (pernil, paleta, llom, cansalada), i tan sols s'hi afegeix pebre blanc mòlt i en gra. Aquest procés permet l'obtenció d'un producte totalment natural. El procés de curació dura unes 20 setmanes, durant les quals es generen les condicions de temperatura i humitat idònies, reproduint l'entorn de l'hivern i de la primavera en el qual antigament s'assecaven els productes. La llonganissa es pot adquirir a establiments gourmet seleccionats a un preu aproximat de 70 euros el quilo.