Calella canviarà l'ordenança municipal per regular els apartaments turístics

La normativa distingirà entre habitatges d'ús turístics integrats en comunitats de veïns i edificis on la majoria de llars estiguin destinades al turisme

El govern municipal de Calella introduirà canvis a l'ordenança de civisme per regular els apartaments turístics i els problemes de convivència. Actualment l'Ajuntament en té censats 128 i la nova ordenança distingirà entre habitatges individuals d'ús turístic integrats en comunitats de veïns i les comunitats on, majoritàriament, els pisos que hi ha estan destinats al negoci turístic.

En aquests casos, l'Ajuntament obligarà que s'estableixi un servei de consergeria. A tots els propietaris de pisos turístics se'ls exigirà que vetllin pel bon ús de l'habitatge i es preveuen multes de fins a 3.000 euros per a aquells propietaris que acumulin denúncies de veïns i no prenguin mesures per garantir la convivència.

Des del govern municipal de Calella es treballa aquest estiu per enllestir les novetats de l'ordenança i la previsió és aprovar les modificacions el pròxim mes de setembre.

L'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha explicat que s'ha vist en la necessitat de regular aquest sector davant algunes "males experiències". Candini detalla que el turista sovint no sent cap compromís amb la ciutat, però que també en molts casos el propietari de l'apartament és també de fora de la ciutat i tampoc se sent responsable del que hi passa i els problemes que es poden derivar d'una mala gestió del lloguer de l'habitatge.

Distingir entre habitatges i apartaments
Davant d'aquesta situació, l'ordenança de civisme distingirà entre habitatges d'ús turístics integrats en comunitats de veïns i edificis on la majoria de llars estiguin destinades al turisme. Als primers se'ls reclamarà un telèfon de contacte localitzable 24 hores per atendre possibles incidències i serà condició indispensable per obtenir la llicència d'activitat. En el segon cas l'Ajuntament reclamarà que s'implanti el servei de consergeria en aquelles comunitats majoritàriament destinades al turisme.

En tots dos casos es reclamarà també un "manteniment mínim" de l'habitatge i la implicació dels propietaris o gestors dels pisos per garantir la convivència a la comunitat de veïns i el seu entorn. Pel que fa a les sancions, les faltes greus poden arribar fins als 1.500 euros de multa, o 3.000 euros en cas de reincidència.

Avui et destaquem
El més llegit