La campanya del suro generarà un impacte econòmic de 5 MEUR

Els boscos catalans donaran aquest 2018 unes 4.000 tones de suro, que sobretot es destinaran a fer taps per vi i cava

Imatge de la pela del suro | ACN
Imatge de la pela del suro | ACN

Els boscos catalans donaran aquest any més de 4.000 tones de suro, cosa que suposa un increment de fins al 10% en comparació amb les darreres campanyes. El sector estima que aquest any la campanya de la pela del suro generi un impacte econòmic d’uns 5 milions d’euros.

La campanya de la pela, que comença aquest dimarts arreu de Catalunya, s'encara amb bones perspectives. D'entrada, perquè es preveuen recollir 400 tones d'escorces més en comparació amb el 2017 i perquè la campanya arrenca amb gran part de la producció ja venuda, i a un preu superior al de l'any passat. Els productors expliquen que això suposa un canvi de tendència, perquè ara es torna a apostar pel suro natural i de qualitat. Sobretot, a l'hora de tapar vins i caves, que és la indústria on van a parar gran part de les escorces.

Els productors també confirmen que la indústria dels taps cada cop més aposta pel suro català. Per això, reclamen a les administracions fer "un esforç" per recuperar els alzinars que hi ha abandonats arreu del territori i que permetrien duplicar la quantitat de suro que s'extreu dels boscos. A Catalunya hi ha actualment 60.000 hectàrees pures de suredes, que pugen a 85.000 si s'hi suma també aquella superfície compartida amb altres arbres (com el roure o el pi). Segons el consorci, si es fes una bona gestió de les suredes, això "permetria duplicar la quantitat de suro de qualitat que s'extreu actualment" dels boscos catalans.

Més informació
El suro de Girona vol fer front a l'alumini
José Combalía, un negoci de xapa i corona
Acord per impulsar el sector del vi i el suro
Avui et destaquem
Comentaris