Un càmping català, premiat com el més sostenible d'Europa

Els càmpings gironins han revalidat tretze reconeixements internacionals

El càmping Empordà de l’Estartit ha quedat finalista en la categoria de Millor càmping familiar | Cedida El càmping Empordà de l’Estartit ha quedat finalista en la categoria de Millor càmping familiar | Cedida

La Ballena Alegre de Sant Pere Pescador ha estat premiat com a Millor càmping sostenible i respectuós amb el medi ambient d’Europa. El guardó l’ha concedit l’associació alemanya ADAC, la que té més socis del país amb més de 20 milions de famílies associades. Aquest establiment ha introduït allotjaments 100% autosuficients energèticament i interconnectats de manera intel·ligent per poder compartir l’energia sobrant d’un allotjament a un altre.  

En la mateixa celebració, un altre càmping gironí, el Salatà de Roses, ha quedat finalista en la categoria d’accessibilitat i canvi demogràfic. Aquesta categoria premia els establiments que integren i implementen de forma exemplar les conseqüències del canvi climàtic i les exigències d’accessibilitat en els seus allotjaments. 

Reconeixement als càmpings gironins

A més, el càmping Empordà de l’Estartit ha quedat finalista en la categoria de Millor càmping familiar, que concedeix l’associació automobilística de referència als Països Baixos, ANWB. L’establiment gironí ja va rebre aquest guardó l’any passat, que s'atorga a partir de les votacions de 26.000 usuaris holandesos.

Els càmpings gironins han mantingut els tretze reconeixements internacionals que tenien al revalidar els set prestigiosos TotCamping concedits per l’ANWB i els sis Superplätz que atorga l’ADAC, que equivalen a la categoria de cinc estrelles. Els càmpings gironins distingits amb el TotCamping són: Laguna, de Castelló d’Empúries; Les Medes, de l’Estartit; Sandaya Cypsela, de Pals; i Aquarius, L’Àmfora, Las Dunas, i La Ballena Alegre de Sant Pere Pescador.  I els establiments reconeguts amb el Superplätz són: el Delfín Verde, de Torroella de Montgrí; Les Medes, de L’Estartit; i Las Dunas, La Ballena Alegre, L’Àmfora i Aquarius  de Sant Pere Pescador.

Gotanegra: "Són un reconeixement molt important a la feina que està fent el sector del càmping"

Per l'Associació de Càmpings de Girona aquests reconeixements refermen el seu lideratge internacional. "Són un reconeixement molt important a la feina que està fent el sector del càmping i demostren el gran nivell i l’excel·lència dels establiments gironins”, destaca el president de l’entitat, Miquel Gotanegra, en un comunicat.

Avui et destaquem
El més llegit