• Territori
  • Can Duran creixerà enguany un 12,5%

Can Duran creixerà enguany un 12,5%

El fabricant d'embotits preveu facturar 18 milions d'euros i vol que les exportacions passin d'un 5% a un 30%

    Els embotits de Can Duran volen fer el salt internacional
    Els embotits de Can Duran volen fer el salt internacional
    Europa Press
    27 d'Abril de 2016
    Act. 27 d'Abril de 2016
    El fabricant d'embotits Can Duran preveu créixer aquest 2016 un 12,5% i registrar un volum de negoci de 18 milions d'euros, davant de les vendes de 16 milions aconseguides a l'exercici del 2015.

    El gerent de Can Duran, David Garcia Gassull, ha explicat que l'"assignatura pendent" de la companyia és la internacionalització, ja que actualment les vendes en mercats exteriors només suposen un 5%.

    Catalunya és el mercat principal per a Can Duran, amb un pes del 50%, mentre que el conjunt d'Espanya suposa un 45%, i l'ideal per a Garcia Gassull és equilibrar aquests tres mercats i que cadascun suposi un terç de la facturació.

    La companyia és present a la fira Alimentaria. El saló ha servit a Can Duran per incrementar contactes comercials, però a l'àmbit nacional: "Nosaltres elaborem fuets i llonganisses, i és molt difícil sortir fora si no produeixes pernil serrà o xoriço".

    Actualment la firma distribueix productes a països com Holanda, Bèlgica, Alemanya, França i les Filipines, però l'objectiu és sumar noves destinacions perquè les exportacions suposin com més aviat millor el 30% de les vendes.

    El primer fuet comercial sense additius
    Can Duran ha presentat a Alimentaria el primer fuet comercial sense additius ni al·lèrgens, l'Exentis Zero, que és adequat per a persones amb al·lèrgies alimentàries i que estarà disponible per al consumidor al juny.

    La companyia té instal·lacions productives a Seva (Barcelona) des d'on produeix 2.400 tones de producte curat a l'any, per a la qual cosa necessita 4.000 tones de carn fresca.