Canet espera treure rèdit del rodatge 'Joc de Trons'

L'Ajuntament aposta per potenciar el modernisme i crida a fer sinergies amb els hotelers de la comarca i la ciutat de Girona, on també s'ha rodat la sèrie

El rodatge de la sèrie Joc de Trons ha passat per Canet de Mar com el Míster Marshall de Berlanga que va travessar Villar del Rio a la pantalla gran. De moment, l'impacte ha estat "molt mínim", ja que el rodatge no ha trepitjat el carrer i s'ha concentrat a l'interior del Castell de Santa Florentina. "Ha vingut una gran sèrie i volem pujar al tren perquè hi hagi repercussió econòmica", explica la regidora de Promoció Econòmica, Coia Tenas.

Des de Canet de Mar esperen arrossegar turisme i poder promoure el modernisme local quan s'emetin els capítols de la sisena temporada, la pròxima primavera. Per potenciar-ho, l'Ajuntament crida a fer sinergies amb hotels de la comarca i la ciutat de Girona.

El Castell de Santa Florentina serà, a la ficció de Joc de Trons, la Casa Tarly. Les escenes en les quals apareix aquest castell de Canet de Mar es van rodar el passat cap de setmana i no es veuran per televisió fins, com a mínim, la pròxima primavera quan s'emetin els nous capítols d'aquesta sèrie de culte.

"No sabem quanta estona sortirem perquè l'hermetisme de la productora és total", explica la regidora de Promoció Econòmica. Serà, però, quan es vegin les localitzacions que Canet de Mar espera poder començar a aprofitar l'èxit de la sèrie en benefici propi.

Des que es va conèixer que algunes escenes de Joc de Trons es farien a Canet de Mar, les visites al castell de Santa Florentina s'han multiplicat exponencialment aquest estiu. Ara, diu Tenas, cal "aprofitar les visites perquè els turistes vinguin a veure el poble". En aquesta primera fase de promoció, coincidint amb el rodatge, l'impacte social al poble ha estat més aviat discret.

Innovació per aprofitar l'èxit de la sèrie
Per tal de potenciar les visites, des de l'Ajuntament fan una crida als comerciants a innovar amb la creació de productes específics de Joc de Trons i es compromet a treballar amb el sector hoteler i amb la ciutat de Girona. Al Maresme, recorda, "disposem de 40.000 llits i les pernoctacions són d'una setmana. Podem crear coses conjuntes".

Un dels actius que pretén potenciar Canet de Mar és el modernisme i la figura de Lluís Domènech i Montaner: "Volem que darrere de Joc de Trons vingui el modernisme i el turisme cultural", exclama Tenas. A altres indrets per on ha passat el rodatge de l'exitosa sèrie el turisme s'ha disparat entre un 20% i un 100%.

Ara per ara, un dels pocs comerços que aposta decididament per la promoció comercial aprofitant l'efecte Joc de Trons és My Sweet Dreams Cupcakes, una petita botiga de dolços artesans que ha creat una col·lecció de galetes inspirada en les principals cases protagonistes de la sèrie.

La propietària d'una botiga de dolços que ha creat galetes de Joc de Trons. J. Pujolar (ACN) 

La seva propietària, Serena Cantieri, explica que ha dissenyat "una galeta per cada casa". Els gustos i les formes estan pensats "en funció de la casa que representen, ja sigui per la seva ubicació, geografia o el caràcter dels personatges". Cantieri assegura que rep comandes de diversos punts de la geografia espanyola i apunta que el en el top de vendes són les galetes cruixents de xocolata de la casa Lannister.
Avui et destaquem
El més llegit