Les Denominacions d'Origen de Catalunya tindran un únic panel de tast oficial de vins. Serà la primera vegada a nivell estatal i europeu que tota una regió vitivinícola és avaluada sota un mateix paraigua professional. La iniciativa, sorgida de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) i de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA), pretén posicionar el producte català seguint els millors paràmetres de qualitat. Aquest nou panel de tast de vins estarà format per 25 professionals, que representaran totes les zones productores. Ahir dilluns es va obrir el procés d'inscripció de tastadors, que posteriorment seran seleccionats i formats.
Amb aquest grup de treball d'experts, el sector vol establir un criteri unitari a l'hora d'avaluar la qualitat dels vins catalans. Els tastadors que en formin part hauran d'analitzar totes les característiques de la textura, el gust i l'olor dels productes per fer-ne un perfil consensuat, seguint els paràmetres europeus. Per ara, té el suport de les DO Alella, Catalunya, Conca de Barberà, Empordà, Montsant, Penedès, Pla de Bages, Tarragona, Terra Alta i Priorat.
La primera reunió per donar forma a aquest projecte es va celebrar ahir dilluns a Vilafranca del Penedès, on va començar el procés per triar els tastadors, provinents de les diferents Denominacions d'Origen i també hi havia diversos experts del sector. D'entre tots els candidats, finalment en quedaran 25, els quals hauran de superar un programa d'entrenament. La previsió és que el panel de tast estigui funcionant d'aquí poc més d'un any.
Amb aquest grup de treball d'experts, el sector vol establir un criteri unitari a l'hora d'avaluar la qualitat dels vins catalans. Els tastadors que en formin part hauran d'analitzar totes les característiques de la textura, el gust i l'olor dels productes per fer-ne un perfil consensuat, seguint els paràmetres europeus. Per ara, té el suport de les DO Alella, Catalunya, Conca de Barberà, Empordà, Montsant, Penedès, Pla de Bages, Tarragona, Terra Alta i Priorat.
La primera reunió per donar forma a aquest projecte es va celebrar ahir dilluns a Vilafranca del Penedès, on va començar el procés per triar els tastadors, provinents de les diferents Denominacions d'Origen i també hi havia diversos experts del sector. D'entre tots els candidats, finalment en quedaran 25, els quals hauran de superar un programa d'entrenament. La previsió és que el panel de tast estigui funcionant d'aquí poc més d'un any.
Subscriu-te de franc a VIA Empresa i rebràs al teu correu les nostres millors històries, reportatges i entrevistes, a més d’altres avantatges exclusius per a subscriptors.
Abans d'enviar-nos les teves dades llegeix la següent informació INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES Responsable del tractament: TOTMEDIA COMUNICACIÓ, S.L. Finalitat del tractament: Atendre les sol·licituds d'informació que els usuaris d'aquest formulari ens enviïn. Legitimació: Consentiment de l'interessat en enviar-nos el formulari amb les seves dades. Destinataris: El personal, la direcció de l'empesa i els prestadors de serveis necessaris per complir amb les nostres obligacions. No cedirem les seves dades a tercers. Drets que l'assisteixen: Té dret a accedir, rectificar i/o suprimir les seves dades, així com altres drets, com s'explica detalladament a la política de privacitat, dirigint-se a privacitat@totmedia.cat. Informació addicional: Per a més informació consultin la política de privacitat.