Pedro Pablo Pérez (Telefónica) al Fòrum Cornellà Creació| Fotografia de Gabriel Cazado

Fòrum Cornellà Creació

El 'Wild Wild West' del segle XXI

El director global de seguretat de Telefónica, Pedro Pablo Pérez, defensa que la ciberseguretat és un risc digital però també una oportunitat de feina i inversió

El Wild Wild West ja no és només una sèrie o un western de Hollywood de 1999 protagonitzat per Will Smith, Kevin Kline o Salma Hayek sinó també una realitat plena d'actualitat en el món de la ciberseguretat. Atacs informàtics, ciberatacs i hackejos de dades són una amenaça constant. Així ho ha posat de manifest el director global de seguretat de Telefònica i CEO d'ElevenPaths, Pedro Pablo Pérez, dins el Fòrum Cornellà Creació celebrat aquest divendres al Museu Agbar de les Aigües. 

"No es tracta tant de si et hackejaran o no, sinó de com t'aixecaràs. La clau de la ciberseguretat és que l'impacte sigui mínim i et recuperis com més ràpidament millor", ha assegurat durant l'esmorzar. Fa més de 15 anys que Pedro Pablo Pérez es dedica al sector de la seguretat IT i de fet, ha definit la nova cartera de ciberseguretat de Telefónica a 15 països i tres continents.

Pedro Pablo Pérez: "No es tracta tant de si et hackejaran o no, sinó de com t'aixecaràs"

L'entorn és el següent: digitalització, disrupció, creixements exponencials, hiperfragilitat i en definitiva, un canvi d'era. "La ciberseguretat és molt complexa i el cibercrim està impactant a totes les economies", alerta.

En una conversa posterior amb VIA Empresa, el director global de seguretat de Telefónica ha assegurat que "la ciberseguretat té una doble cara: és un risc digital creixent però també una gran oportunitat de feina i inversió". En xifres: la inversió mundial en ciberseguretat supera els 60.000 milions d'euros i fan falta més de 3,5 milions de professionals de ciberseguretat arreu del món. Encara més: a Catalunya hi ha 352 empreses dedicades a la ciberseguretat que ocupen prop de 6.000 treballadors, segons un estudi tecnològic d'Acció

Per a tot plegat, l'estratègia més segura passa per la intel·ligència artificial i la ciberesiliència. Allò que l'expert defineix com "entendre la ciberseguretat d'una forma holística que inclou identificació i protecció de riscos, detecció d'amenaces, resposta i recuperació". De la ciència-ficció de Will Smith a la realitat de Pedro Pablo Pérez: Benvinguts al Wild Wild West del segle XXI!